Odličan nastup Čačana na državnom finalu Sportskih igara mladih, tri ekipe putuju u Split

2
464

ČAČAK – Na Državnom prvenstvu devete sezone “Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“ dodeljene su prve medalje, a poznati su i prvi učesnici velike Međunarodne završnice u Splitu.

Prvo mesto u odbojci na pesku za “Ukijevu decu“

Sportisti iz Čačka postigli su izvrsne rezultate. Zlatnu medalju i plasaman u Split uspela je da ostvari ekipa “Ukijeva deca“ u odbojci na pesku, tako da će naše devojčice predstavljati Čačak u Splitu.

U prvoj smeni Državnog finala igrao se i stoni tenis, a Čačanin Saša Dragin je osvojio srebro i pridružiće se odbojkašicama na završnom turniru u Hrvatskoj.

Stonoteniska ekipa osvojila drugo mesto

Čačanski rukometaši su osvojili treće mesto u Srbiji, što je posebno značajno, jer je ovo prva medalja za muški rukomet u mlađim kategorijama za Čačak, posle 14 godina na zvaničnim državnim takmičenjima.

U toku je druga smena kada se održavaju takmičenja u basketu i odbojci, na kojima se očekuju nove medalje za mlade čačanske sportiste.

Rukometaši treći

Ove godine, Organizacioni odbor SIM je priredio više od 80 događaja u više od 50 mesta širom Srbije, a zahvaljujući sponzorima i lokalnim samoupravama, za decu je sve bilo besplatno.

Međunarodna završnica u Splitu održava se od 15. do 20. avgusta, a na zasluženo mini-letovanje, pored “Simovaca“ iz Srbije, stižu i pobednici državnih finala iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPreduzetništvo za mlade: Besplatne radionice za Čačane
Sledeći članakPopović (Zavetnici): Zašto se rupe na čačanskim ulicama popunjavaju behatonom?

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here