“Oko devet odsto umrlih od korone bilo vakcinisano, ali su imali niz drugih oboljenja“

2
952
Foto: Ilustracija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da epidemiološka situacija jeste bolja, ali da ljudima ne sme da se daje “lažna nada“ dok god u Srbiji dnevno od korone umire više od pedesetoro ljudi.

Ministar je za RTS rekao da je oko devet odsto umrlih od korone bilo vakcinisano, ali da su to uglavnom bili ljudi koji su imali niz drugih oboljenja.

Takodje je rekao da je on apsolutno za primenu kovid propusnica 24 sata, ali da će o tome da se raspravlja na sednici Kriznog štaba.

O koroni ne znamo dovoljno i ne možemo da predvidimo u kom pravcu će ići. Nemamo ništa protiv punih stadiona i restorana, samo mora da bude bezbedno – rekao je on.

Lončar je izjavio da su kovid propusnice dale najbolje rezultate u motivisanju mladih da se vakcinišu protiv koronavirusa i ponovio da je vakcinacija jedini način da pobedimo pandemiju i što pre se vratimo normalnom životu.

Ministar je kazao da su ankete pokazale da najveći broj mladih na pitanje zašto ne želi da se vakciniše odgovara sa „ne zna“, kao i da je ideja da se u promociji vakcinacije na fakuletima uključe i studenti, posebno Medicinskog fakulteta gde je, kako kaže, vakcinisano više od 90 odsto studenata.

Izvor: RTS, Beta

Prethodni članakI ovog petka kilometarske kontrole kod naplatne rampe u Preljini
Sledeći članakTodorović: Sledeće godine otvara se vrtić u Zablaću

2 KOMENTARA

  1. To zna svak ko je iole obrazovan. I od najobičnijeg leka koji ima kontraindikacije, a svaki ima,može da se završi kobno. Jer se“probudi „glavna bolest i organizam ne može adekvatno da odreaguje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here