Opozicija okupljena oko koalicije “Ujedinjena Srbija” i zvanično predstavila kandidate

18
709
Foto: Screenshot

Na konferenciji za medije predstavnika koalicije “Ujedinjena Srbija” koju čine Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke (NS), Demokratske stranke (DS), Pokreta slobodnih građana (PSG), Pokreta za preokret (PzP), Pokreta slobodna Srbija (PSS), sindikata “Sloga”, Demokratske zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) i Građanske platforme predstavleni su kandidati koalicije za predsedničke, paralmentarne i lokalne izbore u Beogradu.

Nosilac liste ove koalicije za parlament i prva na listi je Marinika Tepić, nosilac, dok je prvi na listi za beogradske izbore Vladeta Janković a kandidat za predsednika Zdravko Ponoš. Njih troje su prvi put zajedno nastupiliu javnosti u ime koalcije „Ujedinjena Srbija”.

Marinika Tepić je istakla da je cilj da “obezbedimo najširu podršku Srbije i svi zajedno smo uvereni da Ujedinjena Srbija može da opravi Srbiju”.

Vučić je utemeljio vlast na sili, mržnji, prisili… Ova vlast ne poštuje nikog. Individualne slobode i svakodnevno sa dubokim prezirom iskazuje odnos prema demokratiji – rekla je Tepić.

Na pitanje koji su im prvi koraci, Marinika Tepić je rekla da, ukoliko pobede na izborima, četvoro najviših funkcionera SSP se obavezao, zvanično sa overom, da će izaći iz politike ukoliko u roku od šest meseci ne ispune prioritete iz njihovog plana za Dan posle.

On je usmeren na povratak pravde u Srbiju, a to podrazumeva nekoliko zakona o specijalnom atikorupcijskom tužiocu, po ugledu na rumunsku tužiteljku koja je dokazala korupciju na najvišem nivou, sa uspostavljenom posebnom tužilačkom policijom. Tu je i zakon o poreklu imovine, ali pravi zakon, a ne ovaj kao što je SNS-ov, kao i lustracioni zakon koji bi sve one koji su se ogrešili o etiku da više nikad ne mogu da se kandiduju – rekla je Tepićeva i dodala da je to deo koji je i apel od 50 intelektualac tražio od takmaca u izbornoj trci.

Mi smo to podržali i garantujemo da će tako biti ako pobedimo – navela je Tepić i dodala da postoje planovi i za obrazovanje, poljoprivredu…

Ponoš je u obraćanju istakao da je sačekao da se završi važan posao i da se napravi dogovor da se u “ovu bitku ide zajedno”.

Želim da se zahvalim strankama na pronalaženju zajedničkog jezika. Narodnoj Stranci, Demokratskoj stranci, Stranci Slobode i pravde. Bez vaše spremnosti da se ovo desi ovo se ne bi ni dogodilo. To je bio moj uslov da prihvatim kandidaturu – rekao je Ponoš.

Zahvaljujem se i uglednim ličnostima koji su me podržali. Čast mi je da ovaj posao radim zajedno sa Marinikom Tepić, najhrabrijom osobom srpske politike, i Vladetom Jankovićem, koji i danas drži čas šta znači raditi za nacionalni interes. Ovu dužnost da budem kandidat prihvatam kao gest građanske odgovornosti i patriotske dužnosti – rekao je Ponoš.

On je istakao da prema Ustavu, predsednik Srbije odražava državno jedinstvo.

To je tako u svakoj državi, a čovek koji danas radi taj posao je razjedinio Srbiju. Srbija će posle aprilskih izbora biti uređena zemlja, svesna sebe i svoje prošlosti, ali i ona koja gleda u budućnost – rekao je Ponoš.

Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika Beograda, rekao je na konferenciji za novinare da je zahvalan na kandidaturi, iako je poznato da je u odmaklim godinama i da je napustio politiku.

Osetio sam da nešto mroam da uradim. Svako ko oseća da nešto nije u redu sa našim životom treba da u sebi nađe snage i da doprinese zajedničkom naporu. Pre izvesnog vremena, u medijima su se pojavile dve vesti. Jedna je bila da kvadrat u Beogradu na vodi košta 10.000 evra, a druga da se kasirkama u Maksiju smanjuju plate. Kad sam video te dve vesti zajedno, u mom srcu nešto je puklo. Rekao sam sebi da ustanem i uradim nešto što mogu – rekao je Janković.

U slučaju da pobedim, sve će biti trasnparetno. Znaće se svaki detalj o ugovorima. Neki računi će morati da se polože, ali to ne znači progon bivše vlasti. Ko je kriv pred zakonom, odgovaraće prema zakonu. Osvete biti neće – naveo je Janković.

On je rekao da lično nije kvalifikovan da vodi mehanizam kao što je veliki i moćan grad, ali da može da izabere mlade ljude koji su stručni.

Računam na saradnju sa koalicijom ‘Moramo’. Mi ćemo jednog dana, ako savladamo ovo zlo, upravljati ovim gradom – rekao je Janković.

Izvor: Nedeljnik

Prethodni članakJoš tri smrtna ishoda od korone u čačanskoj bolnici
Sledeći članakI dalje veliki broj novozaraženih u Čačku i Moravičkom okrugu

18 KOMENTARA

 1. Samo za SNS. Dokazano dobro. A biće još bolje. Ostali su se dokazali posle 2000 te. Znam ih ko zlu paru. To ne znaju mladi i ko nije ostao bez posla, pa zato laprdaju. Ali videćemo 3.4.2022. Idu dani.

  • Vec vidjeno takvi i ne trbaju da glasaju Marinku…glasaj Comicku, Zoranu,Maju i Brnabu…evo ga Miroslav opet prosipa pamet…uzmi lekic i odmori malo

  • Ova vlada je zaduzila Republiku sa 16 milijardi evra. Neka je kilometar auto puta 10 miliona a to je 1600 km. Uradjeno je 5 puta manje. Gde je taj ogromni novac? Mozes li da zamislis koliko je to 16 milijardi evra. To je 1,4 prosecna godisnja budzeta. Svake godine u 10 godina po 14% manjka u budzetu. Pored silnih kredita bile su smanjene i penzije, pa uveden, zamislite naziv, solidarni porez na zarade zaposlenih u drzavnom sektoru. Nakupilo se para za bratiju. Jedni su uzimali a mi i nada deca ce vracace.

   • Druze, ne ide sve na puteve. Ima i bolnica, NTP, vracanja dugova…..
    Nije samo put merilo, ali dug se gleda na osnovu BDP, sto kaze da smo na ok nivou.
    Amerika je najzaduzrnija, ali najbogatija. Jer zivi od tudjih para, sa mizetnim kamatama, ali se to obracunava u dug, koji dospeva tek ko zna kad.
    Nije Vucic lud da zaduzi zemlju, on i vlada jer vodi dobro sve ovo.
    Dokaz za ovo, 3.april 2022 kada bude ima 60% sigurno.

    • Koja gomila gluposti i laži,a zna se ko laže taj i krade.Kazniće vas narod za ovu deceniju zaluđivanja naroda,otimačine i bahatosti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here