Opozicija ponudila predsedniku SANU kandidaturu za šefa države?

6
541
Akademik Vladimir Kostić

Među potencijalnim predsedničkim kandidatima opozicije pominje se i Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU), kome je deo opozicije uputio molbu da se njegovo ime nađe na izbornom listiću kao i rok da se o tome izjasni, navode nezvanično izvori “Danasa“ sa političke scene.

U jeku spekulacija o potencijalnim predsedničkim kandidatima, ali i odugovlačenju opozicije da predstavi javnosti svog kandidata, još jedno ime ponovo se pojavljuje na listi onih koje opozicija želi da predstavi u kampanji za predsednika Srbije, kako nezvanično saznaje “Danas“.

Vladimir Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) je još jedno ime koje je u igri. Deo opozicije uputio je predlog Kostiću da bude kandidat za predsednika zato što se radi o uglednom akademiku iza koga bi mogla da stane cela opozicija. On se dobro kotira u istraživanjima ali raniji napadi na njega u vezi sa stavovima o Kosovu bi mogli da ga koštaju glasova. Kostiću je ostavljen rok da se izjasni uskoro – navode naši izvori nezvanično i dodaju da je ovo jedan od mogućih razloga zašto opozicija još uvek nije saopštila konačno ime kandidata.

Kada su se u medijima pojavile spekulacije o tome da bi predsednički kandidat opozicije mogao da bude Dejan Šoškić, profesor Ekonomskog fakulteta i bivši guverner Narodne banke Srbije, koji se dobro kotira u istraživanjima kako je objavio Demostat, opozicija udružena oko SSP, DS, NS i PSG, odlučila je da odloži objavljivanje imena kandidata.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić potvrdila je medijima da je Šoškić jedna od nestranačkih ličnosti o kojoj se razgovaralo u kontekstu predsedničke kandidature, ali i navela da će konačna odluka biti saopštena javnosti tek sredinom februara, oko Dana državnosti i praznika Sretenje.

Osim Šoškića, kao mogući kandidati za predsednika Srbije najglasnije su se u prethodnom periodu pominjali general Zdravko Ponoš, profesor u penziji Vladeta Janković, pa i glumac Dragan Bjelogrlić, koji se takođe dobro kotira u istraživanjima ali nije zainteresovan za ovakvu ulogu, kako je pisao Demostat.

Izvor: Danas

Prethodni članakDr Luković: Veliki pritisak na opštu praksu, ali mali broj pacijenata ostaje na bolničkom lečenju
Sledeći članakBračni i vanbračni partneri najčešći počinioci porodičnog nasilja (TABELA)

6 KOMENTARA

   • Milane, samo još daj odgovor na ovo:
    „Ako Kosovo nije nase , zasto od nas traze da im ga damo ? Ako je njihovo, zasto ga otimaju ? A ako vec mogu da ga otmu , ne znam sto se toliko ustrucavaju “ – Matija Beckovic

    A slažem se sa CA, jesam protiv ove vlasti ali nema šanse da glasam za nekoga ko nema nameru da brani Kosovo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here