Organizovan tradicionalni prijem brucoša, nova akademska godina počela intoniranjem državne himne

0
280

ČAČAK – Na Fakultetu tehničkih nauka (FTN) u Čačku, uz intoniranje himne “Bože pravde“ danas je počela školska godina za studente akademskih i strukovnih studija.

Tradicionalni prijem studenata prve godine studija, u skladu sa epidemiološkim merama, organizovan je u više grupa po studijskim programima u dva amfiteatra. Na prvu godinu studija na FTN je upisano 425 studenata: 263 na osnovne akademske i 162 na osnovne strukovne studije. Brucoše 47. generacije akademskih studija i 62. generacije strukovnih studija rečima dobrodošlice dočekali su prorektor Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Dragan Đurčić, dekan FTN prof dr Danijela Milošević, rukovodioci studijaskih programa, nastavnici, asistenti i predstavnici Studentskog parlamenta FTN.

U pozdravnom obraćanju dekan prof. dr Danijela Milošević izrazila je zadovoljstvo zbog izbora Fakulteta tehničkih nauka kao mesta gde će studenti sticati znanje, navodeći da fakultet stalno unapređuje studijske programe, kvalitet obrazovanja, saradnju sa privredom i mogućnosti mobilnosti studenata ali i nezaboravna prijateljstva.

Rukovodioci studijskih programa i nastavnici su govorili o načinu rada i mogućnostima za lični razvoj koje studenti u toku studija. Rad u manjim grupama i dostupnost nastavnika i asistenata studentima, jedna je od prednosti Fakulteta tehničkih nauka u Čačku koja se potvrđuje kroz generacije zadovoljnih diplomaca.

Predstavnik Studentskog parlamenta Miloš Biserčić govorio je mlađim kolegama o ulozi Studentskog parlamenta i najavio mogućnost saradnje brucoša sa starijim kolegama koji će im kao studenti „mentori“ biti podrška u rešavanju studentskih dilema i tako olakšti polazak na fakultet. Studente prve godine Biserčić je pozvao da se uključe u rad Studentskog parlamenta i novim idejama obogate studentski život na FTN.

Uz želje za srećan početak studija, zajednička poruka studentima prve godine akademskih i strukovnih studija je da za njih počinje najlepši period u životu.

Izvor: FTN

Prethodni članakAleksić (NS): U toku sinhronizovana medijska odbrana Koluvije, on mora nazad u pritvor
Sledeći članakPrema zvaničnim podacima, u Čačku tokom septembra potvrđeno više od 3.000 novih slučajeva korona zaraze

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here