Otvoren novi poligon za obuku vozača, koristiće ga deset čačanskih auto-škola

18
4384

ČAČAK – Od danas je u Čačku u upotrebi poligon za obuku vozača, koji se nalazi u Aveniji lipa na kraju Bulevara Vuka Karadžića, neposredno uz kružni put. Poligon se prostire na 3.000 kvadratnih metara.

Na zahtev predstavnika auto-škola, prošle godine u septembru, iz budžeta grada opredeljeno je 15,5 miliona dinara za ovu investiciju

Istaknuto je da je Čačak jedna od retkih lokalnih samouprava koja je investirala u izgradnju poligona, čije će korišćenje biti potpuno besplatno za sve polaznike auto-škola.

  • Nakon 15 godina od kako ne postoji javni prostor za obuku budućih vozača, grad je finansirao u ovu investiciju, veoma značajnu za deset auto-škola u Čačku, i što je najbitnije, za oko 4.000 polaznika na godišnjem nivou, koji će moći da, na ovom savremenom poligonu, besplatno obavljaju obuku – rekao je gradonačelnik Todorović.

Poligon je namenjen za sve kategorije vozila – motocikle, automobile, kamione, kao i za autobuse.

Lidija Ostojić Veljković, u ime svih auto-škola u Čačku, rekla je da je ovim poligonom veoma olakšan rad školama, ali i učenje vožnje budućim vozačima.

  • Do sada smo bili prinuđeni da zakupljujemo poligone. Sada nam je rešen osnovni problem, jer je nama poligon jedan od najbitnijih uslova za rad, a ovaj apsolutno ispunjava uslove za sve kategorije – rekla je Lidija Ostojić Veljković.

Parking prostor kod restorana “Lovac“, gde su se nakada obavljale obuke za buduće vozače, uskoro će biti renoviran, jer je, prema rečima Todorovića, urađeno projektno rešenje, sledi raspisivanje javne nabavke.

Gradonačelnik je najavio i novih 400 parking mesta kod Doma učenika srednjih škola, ka Fakultetu tehničkih nauka, gde će 20 mesta biti opredeljeno samo za profesore FTN, dok će ostali javni prostor koristiti SC “Mladost“ i posetioci kupališta na Moravi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSNS Čačak: Ćaloviću, ako notar mora da potvrdi da ste časni i istinoljubivi, onda ste u velikom problemu 
Sledeći članakDeo teritorije Čačka danas sedam sati bez struje

18 KOMENTARA

  1. Zemljiste su oduzeli komunisti i restitucijom je trebalo vratiti naslednicima vlasnika.
    Umesto toga gradi se poligon bez ijedne dozvole.
    Zasto otimate?

  2. Izgradnja poligona ima višestruki značaj kako za kandidate vozače jer će biti besplatno korišćenje poligona, a ujedno oslobođen je dosadašnji poligon koji je pretvoren u parking.

  3. Cestitke. Radi se, radi. Ne trtlja se samo. Gde se okrenes u gradu svugde je neka aktivnost. Bravo. Samo tako nastavite. Ne obazirite se na zlonamerne komentare.

  4. Divan projekat za naše buduće vozače. Poligon je na pravom mestu, nikome ne smeta i naša deca će moći neometano da vežbaju vožnju. Parkinga je uvek potrebno u nasem gradu tako da prostor kod Doma ucenika dobija pravu namenu, blizu je atletske staze, Morave. Bravo!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here