Ovo je spot o “Rio Tintu“ koji RTS nije želeo da emituje (VIDEO)

5
919
Foto: N1

Organizacija “Kreni-promeni“ organizovala je protest ispred RTS-a zbog toga što javni servis nije prikazao reklamu o “Rio Tintu“ i iskopavanju litijuma u dolini Jadra.

Ovaj spot su, kako navode, finansirali građani, a glavni protagonisti su glumci Viktor Savić i Jelena Stupljanin.

Radio-televizija Srbije saopštila je da spot protiv kompanije “Rio Tinto“ udruženja “Kreni-Promeni“ nije emitovan na RTS jer uz oglasnu poruku nije dostavljena oglasna deklaracija, kako je predviđeno Zakonom o oglašavanju.

S druge strane, “Kreni – promeni“ tvrde da nije reč o birokratskom problemu već da RTS ne želi da emituje taj spot. Ta organizacija ocenjuje da je to što spot nije emitovan očigledno kršenje prava na slobodu izražavanja.

Glumci Jelena Stupljanin i Viktor Savić koji su učestvovali u snimanju reklame rekli su za N1 da “ovo nije politička borba“.

Mnogo je važno da mi svi shvatimo da ovo nije politička borba, ovo je iznad politike. Ovo je kao kad reprezentacija igra – nije bitno da li navijaš za Zvezdu ili Partizan. Ovo nije borba protiv Rio Tinta, nego borba za našu zemlju, našu decu. Moramo zajedno – rekao je Savić.

Ovo je spot koji RTS ne želi da emituje.

Izvor: Morava info, Agencije

Prethodni članakTodorović: Sledeće godine otvara se vrtić u Zablaću
Sledeći članakStručno vođenje kroz izložbu kolekcije etnografskih predmeta Nadežde Petrović

5 KOMENTARA

  1. A da li znate kolko nas zagađuju nesvesni poljoprirednici koji neodgovorno koriste zaštitna sredstva? To je najopasniji vid zagađenja životne sredine. I života uopšte. Svaki dan se jede. Po nekoliko puta.

  2. Gospodo draga, da li znate koliko već postojeći rudnici zagađuju reke i izvore u njihovoj blizini?
    Neznate! Pa nije vas ni briga! Jer vam je lepo kada stavite lanče ili lanac od zlata oko vrata. A koliko je se priroda zagadila dok je se taj komad zlata koji vam sija oko vrata iskopao iz zemlje? Pojma nemate! A nafta? Uz pomoć koje ste došli na demonstracije? I sad ste mi se setili ekologije! Ajde, na konje svi pa da vidite šta je čista priroda. Ali ne, to vam ne odgovara jer vi hoćete napredak! Pa napred onda, dez uništavanja prirode nema vam napretka, braćo!

  3. Na štetu ekologija je postala“ bojno polje“ za glasove. A to je izgleda najlakše. Izađeš iz kuće, nešto ti zasmrdi ti transparent u ruke pa na ulicu. Nije to tako gospodo. Ekologija je kompleksna i sveobuhvatna oblast. I mora se dosta znati i hemija, fizika, meteorologija, klimatologija itd. Razmislite da li o tome znate, da se ne postidite. I na kraju ekologija nije politika,. A ispade da jeste.

  4. I da su emitovali ja lično ne gledam Rts. Sve im je ogavno. A najviše serije. Plaćam ali ne gledam. Moja odluka. A Rio Tinto je politička stvar. I lov u mutnom. Nema to veze ni sa litijumom, iskopavanjem, ekologijom. Svak hoće delić glasova naroda. Isplivali i kurta i murta. Neko pomenu pre neki dan gospođu iz Pranjana. Ko bi za nju čuo. Niko. Tako i o ostalima.A ja ću uvek slušati i poštovati nauku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here