Pismo Velimira Ilića iz bolničkog kreveta

3
2831
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić u ponedeljak je zadržan na bolničkom lečenju u čačanskoj bolnici anafilaktičkog šoka kao reakcije na pčelinje proizvode.

On se iz bolničke postelje obtaio javnosti.

Njegovo otvoreno pismo prenosimo u celosti:

Poštovani članovi i simpatizeri Nove Srbije, građani Srbije,
Kako je inače praksa, utorkom u 12 sati, kada Nova Srbija drži redovne konferencije za novinare, evo i danas vam se obraćam, ali na malo drugačiji način. Javljam se iz bolnice, ovako pisanim putem. Pre svega želim svima da vam zahvalim na pozivima i porukama podrške. Moje zdravstveno stanje je znatno bolje i nadam se skorom odlasku na kućni oporavak.

Poštovao sam mere propisane vanrednim stanjem i to ću nastaviti da činim i po povratku kući.

Želim da skrenem pažnju građanima da poštuju preporuke o izolaciji i da ih se pridržavaju kako bi svi doprineli sprečavanju širenja virusa. Upozorio bih vas, da u želji da se što bolje osećate i ojačavate imunitet, ne koristite neproverena biljna i pomoćna sredstva i lekove koje vam nije lekar propisao. Posebno nemojte takve proizvode davati deci i starijoj populaciji. Za sada poštujmo mere, a nakon otklanjanja pretnji po zdravlje i ukidanja vanrednog stanja razgovaraćemo o politici…

Nova Srbija i koalicija Narodni blok kao i ja lično apelujemo na hitnu obustavu izvršenja na plate i penzije koje se automatski obavlja i koja su svakako nezakonita, o čemu sam više puta govorio.

Građani su u ovim uslovima preplašeni, životno i egzistencijalno ugroženi, a rukavice, poskupele maske, lekovi, kao i dodatne zalihe hrane, predstavljaju vanredne troškove za nizak standard građana. Bez obzira na sve što Vlada obećava u budućnosti, sada je momenat kada se najviše mora misliti o građanima Srbije i tome kako da im se što više olakša da prevaziđu ovu kritičnu situaciju za sve nas.

Budimo odgovorni građani u ovom vremenu, a i od države zahtevajmo odgovornost.

Želim vam svako dobro, da izdržimo, istrajemo i nastavimo borbu tamo gde smo stali sada još odlučniji, svesniji, zdraviji i bolji!

Sve vas pozdravljam, želim vam dobro zdravlje i sreću! Do skorog viđenja!

Velimir Ilić

Prethodni članakKon: Počinje agresivno suzbijanje epidemije, biće testirani svi koji su bili u kontaktu sa inficiranim
Sledeći članakDete sa simptomima korone hospitalizovano na dečjem odeljenju čačanske bolnice

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here