Plesni spektakl u Čačku: Festival “Festar“ okupiće više od 1.500 plesača

1
397

ČAČAK – U Čačku će se narednog vikenda, 18. i 19. maja, održati Regionalni plesni festival “Festar“, koji će okupiti više od 1.500 plesača“. Organizator ovog spektakla je plesni studio “Star dance“.

Takmičari će u Hali kraj Morave imati prilku da pokažu svoje umeće u strit i performing plesovima. Prvog dana festivala plesači će se nadmetati u hip-hopu i disko densu i brejkdensu, a drugog će na podijum izaći plesači koji se bave jazz, savremenim plesom i modernim baletom.

  • Imamo goste iz celog regiona, plus goste iz Mađarske. Osim takmičarskog dela programa, imaćemo i plesne radionice, za šta će se koristiti prostor Gradske biblioteke. Do ovog trenutka imamo prijavljenih preko 20 plesnih organizacija i preko 1.000 plesača, s tim da prijava traje do nedelje, te smatramo da će te brojke premašiti 25 plesnih grupa i 1.500 plesača. Važno je napomenuti da će se grad domaćin, odnosno klub domaćin predstaviti sa 250 plesača i ubeđen sam da ćemo fenomenalno predstaviti naš grad i da će posetioci imati priliku da uživaju – istakao je Predrag Katanić iz plesnog studija “Star dance“.

Iz Srpske plesne asocijacije organizatorima “Festara“ došla je ponuda da se u nedelju organizuje izborno takmičenje za evropsko prvenstvno koje će se ove godine odigrati u Sloveniji i Češkoj.

Deo programa biće upriličen i na gradskoj plaži kraj Zapadne Morave i to u nedelju, 19. maja, od 21 časa, kada se ceo program iz Borčeve hale izmešta u to prirodno okruženje.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNa leto počinje zamena cementno-azbestnih cevi u Makedonskoj i Zlatiborskoj ulici
Sledeći članakKadeti Mladosti ostali bez polufinala prvenstva Srbije

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here