Počela gradnja zgrade za socijalno stanovanje u Obrežu, biće zbrinuto 12 porodica

7
794

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je sa saradnicima posetio naselje Obrež gde je počela gradnja objekta za socijalno stanovanje. U toj zgradi krov nad glavom će dobiti 12 porodica socijalno ugroženih osoba iz Čačka.

Objekat se gradi u okviru projekta “Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku“, koji finansira Evropska unija (EU).

Zahvaljujući ovom projektu 44 porodice biće stambeno zbrinute, a u ovom objektu njih 12. Pored stanova, u zgradi će se nalaziti dva prostora za zajedničke aktivnosti ili pokretanje ekonomske delatnosti. Radove na izgradnji izvodi čačansko preduzeće “Ramark“. Čitav projekat vredi oko 1.314.000 dolara, a učešće Grada Čačka je oko 217.000 dolara. Veliku zahvalnost dugujemo našim donatorima EU i Kancelariji EU za projektne usluge – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kako je objašnjeno, stanove će na korišćenje dobiti mladi kojima je prestao smeštaj u hraniteljskoj porodici ili ustanovi socijalne zaštite, osobe sa invaliditetom i žene žrtve porodičnog nasilja. Konkurs je bio otvoren do 10. februara, a prijavu za dodelu stana na korišćenje je podnelo 30 osoba.

Kako navodi direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radosavčević, trenutno je u toku proces izbora korisnika. Stanovi će biti opremljeni osnovnim nameštajem, a svi korisnici dobiće i podršku u vidu mera aktivne inkluzije, koje uključuju ekonomsko osnaživanje, socijalne usluge, pravnu i psihološku podršku. Konkurs za kupovinu domanćistava je otvoren do 14. marta.

Direktorka Gradske stambene agencije Brankica Jelić navela je da će ovim projektom biti zbrinute 44 porodice socijalno ugroženih lica iz Čačka. Pored 12 stanova, još 18 porodica dobiće pomoć za rekonstrukciju privatnog stambenog objekta, dok će za 14 porodica biti kupljene stambena jedinica. Podršku u okviru projekta dobiće osobe sa invaliditetom, žene žrtve porodičnog nasilja, Romi, mladi kojima je prestao smeštaj u hraniteljskoj porodici ili ustanovi socijalne zaštite, ali i lokano socijalno ugroženo stanovništvo.

Izvor: Morava info

Prethodni članakI Zavetnici sa pet kandidata za poslanike iz Čačka
Sledeći članakZa jedan dan čak pet smrtnih ishoda na kovid odeljenju čačanske bolnice

7 KOMENTARA

  1. 1.314.000÷(50×12)=2190
    12 stanova u proseku po 50m² dolazimo do racunice da je cena kvadrata 2190 eura… Ovo je ili bahato ponasanje ili lopovluk…..

  2. Gde je 700.000evra sta je Evropska Unija u prvom naletu dala za stambenu jedinicu za rome, ko je te pare uzeo a nije napravio zgradu?

    • Nisi ti baš toliko glup da ne znaš da su te pare vraćene na račun fondacije EU koja je donirala izgradnju zgrade za Rome. A zgrada nije napravljena jer su se tvoji drugari iz Košutnjaka tome usprotivili. Ima jedan naziv za te ljude koji ne vole osobe druge boje kože.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here