Počela prijava za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2024“, biće dodeljeno 10 stanova u Beogradu

3
2534

Prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024“ počela je danas, a nagradni fond ovog kruga obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od 1,9 miliona evra, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

Vlada Srbije, uz podršku NALED-a, pokreće prvi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2024“ koji će biti održan od 25. aprila do 8. juna, a prvo izvlačenje biće 11. maja uz prenos uživo na prvom programu Radio televizije Srbije.

Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani su pravo učešća ostvarili registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije.

Izvlačenje dobitnog koda obavlja se izvlačenjem kuglica iz bubnja u kome se nalazi šest setova sa brojevima od 0 do 9.

Izvučeni šestocifreni broj (prva kuglica predstavlja prvu cifru broja, druga drugu i tako do šeste kuglice). Nakon izvlačenja numeričkog dela, uvidom u sistem se utvrđuje koja kombinacija slova je mogući dobitak i u zavisnosti od toga se pristupalo se izvlačenju slovne kombinacije, da bi na kraju sjedinjenje dva, odnosno tri slovna i šest numeričkih karaktera dalo jedinstveni dobitni kod.

Prvo izvlačenje je 11. maj 2024 – jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu.

Drugo izvlačenje 18. maj 2024 – jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu.

Treće izvlačenje 25. maj 2024 – dva trosobna stana u Beogradu.

Četvrto izvlačenje 1. jun 2024 – Dva trosobna stana u Beogradu.

Peto izvlačenje 8. jun 2024 – trosoban i četvorosoban stan u Beogradu.

Aplikacija „Uzmi račun i pobedi“ dostupna je u Google Play, Apple i Huawei prodavnicama, a u igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024, bez obzira na vrednost.

Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja – unosom u aplikaciju, svaki račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na računu zabeležen bezgotovinski način plaćanja (karticom, instant i dr), dobija se i još jedan, dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima.

Pet javnih izvlačenja biće održano od 11. maja do 8. juna, u emisiji koja će biti emitovana uživo na prvom programu RTS-a, subotom od 18 časova.

U svakom od izvlačenja biće dodeljeno po dva stana.

Pravo učešća u prvom i svakom narednom izvlačenju imaju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja. Oni računi koji su registrovani nakon toga ili koji nisu izvučeni u emisiji, imaju pravo učešća u narednom izvlačenju.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakIzdavačka kuća “Pčelica“ na 61. Sajmu knjiga za decu u Bolonji
Sledeći članakIzlivanje Botunje u Baluzi Trnavskoj postalo prošlost, završeno uređenje većeg dela korita reke

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here