Počela trka za najboljeg nastavnika u Srbiji, nagrada milion dinara

2
494

Fondacija „Alek Kavčić“ pokrenula je prvu srpsku nastavničku nagradu „Prosvetitelj“. Prvo mesto na ovom takmičenju najboljih vaspitača, učitelja i nastavnika Srbije donosi 1.000.000 dinara. Ukupan nagradni fond iznosi 1.400.000 dinara, a osim glavne nagrade još četvoro finalista biće nagrađeno sa po 100.000 dinara.

Željka Radojičić Lukić, članica organizacionog tima prve srpske nastavničke nagrade „Prosvetitelj“ kaže da je nagrada namenjena izuzetnim nastavnicima, učiteljima, nastavnicima u formalnom ili neformalnom obrazovanju.

Do 25. aprila su trajale nominacije i do tada su mogli da ih prijave direktori, kolege, roditelji, a do 15. maja oni se mogu prijaviti i sami. Zapravo, u obavezi su svi da popune prijavu i oni koji su nominovani i oni koji to nisu.

  • Važno je da ispunjavaju sedam kriterijuma. Jedan od njih je nastavnička izuzetnost. Važno je i da imaju inovacije u nastavi. Važan kriterijem su vrline i moralne vrednosti i da li kroz nastavu implementiraju te vrline i moralne vrednosti – navela je ona za Euronews Srbija.

Prosvetitelj će biti proglašen 3. oktobra na svečanoj ceremoniji. Nagrađeni dobija milion dinara, a još četvoro finalista dobijaju po 100.000 dinara.

Dobitnik nagrade 40 odsto nagradnog fonda može da potroši na šta on želi, dok 60 odsto će morati da uloži u neki obrazovni projekat.

Svim finalistima biće omogućerno da se prijave za međunarodno takmičenje „Global Teacher Prize“, takmičenje najboljih nastavnika na svetu.

Izvor: Euronews Srbija

Prethodni članakMladi košarkaši Mladosti osvojili “Kup kralja“
Sledeći članakUčenici OŠ “Tanasko Rajić“ u poseti češkoj školi “Vihlidka“

2 KOMENTARA

  1. Ima li ih takvih? Ne znam po kom kriterijumu se biraju samo cujem da je znanje nasih ucenika ispod nivoa, proseka, crte kako god. Samo znam da ne valja. Ko je kriv za to? Pa nastavnici. Nisam valjda ja, akuserka.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here