Počele prijave za subvencije za solarne panele u Dragačevu

0
255

LUČANI – U opštini Lučani su počele prijave za subvencije čiji je cilj da podstaknu ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama nakon što je opština Lučani, u saradnji sa nadležnim ministarstvom, potpisala ugovor o zajedničkom subvencionisanju pola cene kupovine i ugradnje panela svih zainteresovanih građana sa naše teritorije.

Za ove namene, država je za opštinu Lučani odvojila sedam, a opština iz svog budžeta još sedam, što je ukupno 14 miliona dinara.

Prema podacima koji stoje u konkursu, najveći iznos po domaćinstvu može da bude 420.000 dinara. Reč je o panelima za proizvodnju električne energije koji bi trebalo da pomognu u procesu razvijanje energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.

Rok za dostavljanje dokumentacije je 27 jun, a građani dobijaju subvencije za kupovinu panela i nosača, njihovu ugradnju i izradu tehničke dokumentacije i izveštaja, navodi se u javnom pozivu koji je postavljen na zvaničnoj internet strani opštine Lučani u delu Konkursi i obaveštenja.

Subvencije se ne mogu dobiti za već nabavljenu robu i obavljene usluge ili troškove koji su u vezi sa odobravanjem i sprovođenjem kredita.

Ovo je dobra prilika da naši sugrađani na svojim porodičnim kućama ili stambenim zgradama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja porodična domaćinstva – rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMihajlović: Ako nam je Rusija prijatelj onda Lavrov nije trebalo da dolazi
Sledeći članakDeo centra grada danas sedam sati bez struje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here