Mihajlović: Ako nam je Rusija prijatelj onda Lavrov nije trebalo da dolazi

4
546

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, izjavila je da je dobro što je otkazana najavljena poseta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Srbiji jer je i sama najave to posete stavila Srbiju u komplikovanu poziciju.

Zorana Mihajlović; foto: RINA

Sama najava posete ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova bila komplikovana za Srbiju i za predsednika Aleksandra Vučića. Trudimo se da opstanemo u energetskom, finansijskom i političkom smislu u trenutku koji je zaista težak i mislim da nam je najmanje potrebno da se preko naših leđa rešavaju svetska pitanja – objasnila je Mihajlović.

Ona podseća da se neretko može čuti kako su Srbija u Rusija najveći prijatelji.

Ako su nam prijatelji, pošto govore da jesu, onda nije trebalo da planira dođe u ovom trenutku, da ne idem u onu krajnost da kažem da je trebalo da nas zamole da im uvedemo sankcije. Mislim da je dobro što ruski ministar sada nije došao u posetu Srbiji, i moramo da razmislimo o našem putu dalje, a Srbija se jasno opredelila za put ka EU, što je rekao i predsednik Vučić – rekla je Mihajlović za Euronews, upitana da prokomentariše otkazivanje posete Lavrova.

Izvor: Euronews Srbija, Danas

Prethodni članakRaspisuje se konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela na porodičnim kućama u Čačku
Sledeći članakPočele prijave za subvencije za solarne panele u Dragačevu

4 KOMENTARA

  1. Ova se sme javiti? Ti i onaj tvoj Pecenjar ste uspeli da unistite EPS pa to Nato nije uspeo 1999, zamislite Srbija koja je bila u tom domenu vele sila uvozi Ugalj ! i Struju !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here