Pogledajte kako napreduje izgradnja tunela “Laz“ (VIDEO, FOTO)

0
2164

ČAČAK – U desnoj cevi tunela “Laz“ na deonici auto-puta od Preljine do Požege u toku su radovi na elektro-mašinskom i telekomunikacionom opremanju tunela, koji su podeljeni u dve faze – na radove koji se izvode pre izrade prvog asfaltnog sloja, i na radova posle izrade tog sloja, kada se montira fina oprema.

Vladimir Petrović, rukovodilac službe nadzora nad radovima u tunelu “Laz“ izjavio je da je u obe tunelske cevi postavljeno 147.995 metara nosača kablova, ili 82 odsto, preneo je Jutjub kanal JP Putevi Srbije.

  • Nosači su postavljeni u svodu tunela i u horizontalnim kablovskim kanalima, montirani su i ormari u SOS nišama, kao i razne vrste ormara za elektro-energetske i telekomunikacione instalacije – rekao je Petrović.

U levoj tunelskoj cevi tunela “Laz“, prema njegovim rečima, trenutno se izvode radovi na preostalih 70 metara sekundarne podgrade i na izradi prvog sloja asfalta.

  • Trenutno je izvedeno 1.200 metara, a do kraja marta se planira da se u drugoj polovini tunela u obe cevi završe radovi na prva dva asfaltna sloja konstrukcije, što je preduslov za montiranje fine opreme i što se očekuje do kraja marta – najavio je Petrović.

Izvor: eKapija

Prethodni članakPeca Pantović: Borac nema pravo glasa, ali da ima glasali bismo za Dubai u ABA ligi
Sledeći članakKoje specijalizacije studenti medicine najčešće biraju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here