Posao za najbolje diplomce medicinskih fakulteta, moći će da dobiju specijalizacije koje su deficitarne

2
616

Ministarstvo zdravlja pozvalo je mlade lekare, diplomce medicinskih fakulteta s prosečnom ocenom osam i većom, da se prijave na konkurs za posao i da svoju profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana.

Direktor Kliničkog centra Srbije, dr Milika Ašanin, kaže da je konkurs za prijem mladih lekara u ustanove sekundarne zdravstvene zaštite raspisan 15. novembra, a mogu da konkurišu svi studenti koji su imali prosečnu ocenu preko osam.

Moći će da dobiju specijalizacije po izboru koje su deficitarne u određenoj zdravstvenoj ustanovi. Oni nisu zaboravljeni, oni će biti primljeni, oni će biti usavršavani i školovani o trošku države, dobijaće određene specijalizacije – kazao je Ašanin.

Istakao je da se u Kliničkom centru Srbije zbog kovida pojavljuju novi kadrovski izazovi i da još ima prostora na radiologiji, hirurgiji, patohistologiji, kliničkoj biohemiji.

Do kraja godina će se, pored prijema mladih lekara sa prosečnom ocenom osam i više, nastaviti program prijema najuspešnijih diplomaca sa prosečnom ocenom devet i deset – naveo je Ašanin.

Naglasio je da program zapošljavanja najboljih diplomaca za sve mnogo znači, a najviše za zdravstveni sistem Srbije koji je, kako je naveo, „sav teret kovid epidemije izneo vrlo uspešno“.

To mnogo znači za mlade lekare koji su dobili odmah posao. Mnogo znači što će dobiti odmah specijalizacije i što će se brzo uključiti u naš zdravstveni sistem. Za najuspešnije diplomce, za nas mnogo znači da dobijemo najbolje, a za njih, zato što dobijaju najbolje moguće uslove za svoje usvaršavanje – rekao je Ašanin i dodao da će to biti značajno i za pacijente.

Izvor: RTS

Prethodni članakU galeriji “Risim“ otvorena izložba slika Branka Trifunovića
Sledeći članakPrvi lek za lečenje kovida krajem ove ili početkom naredne godine stiže u Srbiju

2 KOMENTARA

  1. To je sve super, mislim na mlade koji ce odmah krenuti sa obucavanjem za specijalizaciju kojoj ce se posvetiti celi zivot. Ali zasto nije uradjeno ranije, da vec imamo spremne doktore, nego sad kad vise nema ko da nas leci, da zgrabimo ovo malo mladih svrsenih doktora i da im damo koju hoce specijalizaciju samo da ostanu ovde, jer su mnogi iskusni specijalisti napustili zemlju. Zasto nije prethodnim generacijama dato da se osposobljavaju za deficitarne grane medicine, do sad bi vec imali iskusan kadar. Sto bi rekli “ takticki, skroz pogresno“.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here