Potpisani ugovori sa 20 korisnika projekta “Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“

2
525

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je danas u sali Gradskog veća u Čačku dodelio 20 ugovora o donaciji korisnicima projekta “Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa“, koji finasira švedska Vlada, preko švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju “Sida“, a sprovodi nemačka agencija “Help“ i Grad Čačak.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, ugovorom o saradnji između Grada Čačka i organizacije “Help“ u oktobru 2021. godine je započeta saradnja na realizaciji ovog projekta, čiji je opšti cilj doprinos smanjenju siromaštva, socijalnoj inkluziji, održivom i inkluzivnom ekonomskom razvoju, kao i ostvarivanju zadovoljavajućih uslova rada za sve, putem obezbeđivanja poboljšanog pristupa tržištu rada i zapošljavanju.

U okviru projekta podržano je 20 korisnika na teritoriji grada Čačka, u njihovim namerama da započnu ili razviju poslovne delatnosti. Potpisivanje ugovora je usledilo nakon uspešno završene informativne kampanje i selekcije korisnika koja se odvijala u dve faze, na osnovu pristiglih zahteva i terenskih poseta, a prema prethodno usvojenim kriterijumima. Po potpisivanju ugovora o donaciji, za sve korisnike biće organizovana poslovna obuka, a nakon toga će dobiti opremu ili materijal koji su tražili za započinjanje ili razvijanje sopstvenih poslovnih delatnosti – navodi se u saopštenju.

Prosečna vrednost donacije je od dve do tri hiljade evra, odnosno 17 grantova u iznosu od 2.000 evra i tri granta od 3.600 evra. Projektom je podržano 20 delatnosti, 13 zanatskih i sedam uslužnih. Učešće žena je 40 odsto, stanovnika sa ruralnog područja 50, mladih deset, Roma i manjinskih grupa deset i višečlanih porodica 33 odsto. Ukupna vrednost projekta je 44.800 evra, a Grad Čačak učestvuje sa 30 odsto, odnosno 13.440 evra.

Izvor: Morava info

Prethodni članakI dalje traje uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava u krugu “Slobode“, moguće detonacije
Sledeći članakPlaninarske šetnje za prevenciju dijabetesa i gojaznosti u okolini Čačka

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here