Predavanje “Prepoznaj pricu“, gost Milan Ružić

0
289

ČAČAK – U klubu Doma kulture večeras u 19:30 biće održano predavanje “Prepoznaj pticu“, na kom će govoriti Milan Ružić, predsednik Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Ptice su ljubav. Ptice su inspiracija. Ptice su radost, nežnost, pokret, pesma. Ptice su jednostavne i savršene, i zato im se divimo. Međutim, ptice nestaju pred našim očima. Kako bismo sačuvali to neponovljivo prirodno blago od koga zavisi i naš opstanak i boljitak, moramo im pomoći. Ali kako pomoći pticama ako ih ne raspoznajemo? Ljudi čuvaju samo ono što vole, vole ono što razumeju, a razumeju ono što poznaju.

Bogato prirodno okruženje u kome danas u Srbiji živimo osnov je za razvoj društva i zajedničko blagostanje nas ljudi. Istovremeno svesni smo činjenica da mnoga bogatstva poput ruda, voda, zemljišta, vazduha i šuma nemilice trošimo i nepovratno gubimo. Nemudro korišćenje resursa nije zaobišlo ni živi svet koji je danas, više nego ikada, na udaru urbanizacije, razvoja saobraćaja i energetike, poljoprivrede, zagađenja i drugih vidova ugrožavanja.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Sindrom sagorevanja“ ili hronični stres uskoro zvanična zdravstvena dijagnoza i u Srbiji
Sledeći članakU ponedeljak moguće detonacije iz pravca “Slobode“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here