Predstava “Balkanski špijun“ u Gornjem Milanovcu

1
155

GORNJI MILANOVAC – U okviru manifestacije „Dani Mije Aleksića“, Kulturni centar Gornji Milanovac organizuje u petak, 8. oktobra, gostovanje pozorišne predstave „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Reč je o tragikomediji Dušana Kovačevića, koju je na scenu postavila Tatjana Mandić Rigonat.

Kompozitorka je Irena Popović Dragovi, scenograf Branko Hojnik, a kostime je uradila Ivana Vasić. Scenski govor i pokret potpisuju dr Ljiljana Mrkić Popović, odnosno Anđelija Todorović.

Uloge tumače: Ljubomir Bandović (Ilija Čvorović), Nela Mihailović (Danica Čvorović), Katarina Marković (Sonja Čvorović), Milutin Milošević (podstanar), Dušanka Stojanović Glid (Đura, Ilijina sestra bliznakinja) i Vanja Milačić (radio-spikerka).

“Balkanski špijun“ je bezvremeno delo Dušana Kovačevića. Komedija je napisana davne 1983. godine i u najkraćem bi se mogla opisati kao satirična priča o pojedincu I vlasti. U centru svega je čovek koji obuzet nepostojećim, pogrešnim idealima svet oko sebe (pa čak i najbliže) posmatra kao neku vrstu zavere. Manija koja postaje deo njega dovodi do teatralnih razmišljanja i postupaka.

Predstava će biti izvedena od 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra, a cena ulaznice je 1.000 dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNagrada Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga za Izdavačku kuću “Pčelica“
Sledeći članakRHMZ: U narednih sedam dana hladno, kišovito i vetrovito, na planinama moguć i sneg

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here