Prekršajne prijave protiv odbornika i simpatizera Dveri zbog kršenja mera tokom vanrednog stanja

4
328
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je da je Prekršajni sud u Čačku poslato pozive na adrese gradskih odbornika i članova Dveri koji su 2. maja, kako se navodi, izvršili prekršaj o ograničenoj slobodi kretanja pojedinaca po uredbi Vlade Srbije.

U saopštenju stoji da se o istim tim uredbama oglasila Advokatska komora Srbije smatrajući ih neustavnom kategorijom, a samo proglašenje vanrednog stanja ocenila kao nezakonit čin, sa elementima samovolje i zloupotrebe normativnih akata Republike Srbije koji definišu pravnu valjanost u postupku uvođenja vanrednog stanja.

Dveri navode da su se tog dana nalazili na poziciji Ustavobranitelja i uzbunjivača javnosti sa ciljem da upozore istu, i pošalju poruku nadležnim organima da reaguju i spreče učestale pojave koje su prethodile prethodnih dana, kao i odbrana Ustava i zakonitosti, usled realne opasnosti da država Srbija dođe u stanje anarhije.

Radilo se o organizovanom i tendecioznom postupku organizovanja huliganskih grupa koji su činili brojna dela protivu zakona – neovlašćeni upadi na tuđe posede to jest krovove zgrada širom; korišćenje pirotehničkih sredstava čime su ugrozili fizički integritet stanara, i doveli u neposrednu opasnost njih same, a i njihovu imovinu… ali najpre, slobodno se šetali tokom policijskog časa za kriminalne potrebe SNS-a, dok smo svi mi bili zarobljeni u stanovima – ističu Dveri.

U saopštenju piše da su sudske pozive dobili pripadnici pokreta Dveri, koji nisu nikada bili u sukobu sa zakonom, niti se nalaze u krivičnoj evidencij Republike Srbije.

Među njima se nalaze i gradski odbornici, čija je i zakonska obaveza da štite i upozoravaju javnost na štetna društvena dešavanja. Odbornici Dveri su se se tog dana nalazili na radnom mestu – kažu u Dverima.

Posebna tema će, kako ističu, biti i način delegiranja sudija koji su određeni da pomenuti politički proces.

Pozivamo sve učesnike protesta, te hrabre i odgovorne ljude, koji nisu članovi pokreta Dveri da nam se pridruže u nastavku borbe za ustavnost i zakonitost, kao što su i tog dana bili sa nama. U sam susret neustavnim i vanzakonskih okvira izbora koji su nam na pragu, dobili smo još jedan argument koji našu odluku da o Bojkotu istih smatramo apsolutno ispravnom – poručuju iz Dveri.

Izvor: MNA

Prethodni članakPOKS: U nedelju biramo između demokratije i jednoumlja
Sledeći članakIlić: Opozicija u Čačku propustila šansu da porazi naprednjačku vlast, najlakše je bojkotovati

4 KOMENTARA

  1. Boško, Ivane Ćaloviću, dr Radojeviću! Ima li neko ko će ovog Damjanovića da obuzda, ogadiće ljudima ideju bojkota. Moja odluka je čvrsta, ali moguće da će neki ljudi u inat njemu da izađu na izbore. Čoveče oladi malo, aman ti Bog. Ubi nas!

    • Cacani teror se nastavlja protiv neistomisljenika koji dokazuju kako napredna vlast krade ! Pamet u glavu u nedelju BOJKOT protiv ovih koji su za mandat potrosili ni manje ni vise nego 133 miliona evra !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here