Premijera predstave “Sloboda Čačak“ u izvođenju čačanskog Gradskog pozorišta

1
869

ČAČAK – Na velikoj sceni Doma kulture u četvrtak, 9. juna, biće premijerno izvedena nova predstave Gradskog pozorišta Čačak “Sloboda Čačak“.

Predstava “Sloboda Čačak“ urađena je po tekstu Ane Vučićević, a po konceptu i u režiji Miloša Milovanovića, Ivane Terzić i Bratislava Jankovića.

Igraju: Katarina Kulašević, Dragan Petrović, Vladimir Jocović, Sara Petrović, Mihailo Živanović, Slavica Nicović, Snežana Jovičić, Nevena Kočović, Miloš Pantić, Ivana Terzić, Teodor Lazović, Ognjen Bogićević, Danijela Belić, Vera Rajičić, Snežan Čikiriz, Aleksandar Janković, Dragan Vukašinović, Miloš Živanović.

Kompanija “Sloboda“ osnovana je 12. Oktobra 1948. godine kao preduzeće od opštedržavnog značaja. Od tog trenutka je Čačak počeo da se razvija u jedan od važnijih privrednih centara bivše Jugoslavije. Reč sloboda u ovom gradu ima posebno značenje. Inspirisani promenom koju je kompanija donela gradu, odlučili smo da napravimo predstavu koja će svojim konceptom slaviti slobodu pozorišnog i glumackog izraza. Ovakvim konceptom želeli smo autentičnost. Pojam naturščik se više vezuje za film i filmsku umetnost, i to je čest slučaj. U pozorištu to baš i nije praksa. Ovo je predstava o radnicama “Slobode“, ali ne samo “Slobode“, već o svim radnicama. Snežana Čikiriz, Vera Rajičić, Katarina Kulašević, Slavica Nicović, Sara Petrović, Danijela Belić i Snežana Jovičić nisu glumice, ali su radnice, svaka u svojoj oblasti. O njima govori ova predstava. Njih sedam predstavljaju te radnice o kojima je Ana pisala u svom komadu. Katarina je u svojim dvadesetim, dok su Vera i Snežana u svojim šezdesetim godinama. Sve one rade, imaju svoje živote, porodicu, decu, probleme sa kojima se svakodnevno susreću i pored svega toga usudile su se, to jest, osetile slobodu da o svemu tome govore u svoje licno ime i to gde, u pozorištu! Mi moramo slaviti takvu slobodu i hrabrost. U tom smislu između Gradskog pozorišta Čačak i pojma slobode stoji znak jednakosti – navode autori predstave.

Premijera predstave “Sloboda Čačak“ počinje u 20 sati, a karata za premijerno izvođenje, kako je istaknuto, više nema. Uskoro će biti poznat datum repriznog izvođenja.

Izvor: Morava info

Prethodni članakTajni dokument EU: Obradović i Đilas rade za Vučića, DSS i Zavetnici povezani sa SNS
Sledeći članakĐajić: Nakon 14 godina osvojena medalja u pionirskoj konkurenciji, Strahinja Dragićević je veliki heroj i car!

1 KOMENTAR

  1. Još da je bilo karata za publiku bilo bi lepo. Postali smo najgora kasaba, podelili karte Opštini i među sobom. Jadno i bedno.
    A pustili lažno obaveštenje o prodaji u prostorijama pozorišta za 500 dinara.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here