Proslava desetog rođendana DUK festivala, ove subote velika žurka u Čačku

1
450

ČAČAK – U subotu, 8. juna, na košarkaškim terenima kod Borčeve hale, u okviru jubilarnog desetog izdanja DUK festivala, u 19 časova održaće se muzički događaj na kom će nastupiti dinamičan niški duo Stereo Banana, jedan od najznačajnijih repera mlađe generacije Spejs Noksi i DJ i grafiti umetnik Fokus.

Stereo Banana

Stereo Banana čine Marko Anđelković Naopak i Nemanja Nedeljković Nemus – oni su rodonačelnici novog žanra u muzici zvanog kungfuzija. Kroz tri albuma iza sebe: „Šijemo sambu”, „Munje Nebjeske” i poslednjeg „Niške strasti” pomerili su granice žanra i osvojili brojne nagrade, kao i pažnju publike. Poslednji album istakao se kroz singlove „Hare hare” i „Krindž”. Ova svojevrsna muzička senzacija, koja već više od decenije nastupa na velikim i malim binama širom regiona, na ovogodišnji DUK festival stižu na krlima uspeha svog poslednjeg hita „Vikend“, čiji video potpisuje legendarni Zonjo iz crnogorskiog sastava „The Books of Knjige”.

Spejs Noksi; foto: Matija Borbelj

Spejs Noksi predstavlja jednu od najzanimljivijih pojava na domaćoj alternativnoj muzičkoj sceni na kojoj je sve prisutniji u poslednje vreme. U svojoj muzici, koja je najbliža hip-hopu, spaja elemente različitih žanrova – pre svega elektronike i gitarske muzike. Objavio je dva solo albuma – „Subliminal“ (2018) i „Kuća Zabave“ (2022), kao i mikstejp sa Zicer Inc. ekipom, „Najbolji svet“ (2019). Njegov poslednji solo album „Kuća Zabave“ predstavlja pečat „raprave“, koji je izdao za sopstvenu etiketu „Fun House“. Takođe je i srpski predstavnik internacionalnog pokreta “RAPRAVE“.

Na sceni će se pored njih naći i Fokus, producent, di-džej i graffiti umetnik iz Zaječara. Na sceni je aktivan dve decenije, a njegov opus žanrovski varira od tropical bass-a, preko dub-a i jungle-a, do hip-hopa i drum’n’bass-a. Iza sebe ima 6 LP i preko 30 EP izdanja, objavljenih za više od 20 svetskih izdavačkih kuća. Osnivač je i stalni član zajednice Mahala bounce! koja se bavi alternativnim izdavaštvom i organizacijom događaja.

DJ Fokus

DUK festival predstavlja najznačajniju muralsku manifestaciju u zemlji i ovom delu Evrope, a ove godine je počeo 3. juna, i trajaće do 9. juna. Čak 18 muralista iz Srbije, Balkana i sveta okupilo se u ovom gradu oslikavajući fasade ovog grada i time obogaćujući već postojeću “galeriju na otvorenom” koja je dostupna svim stanovnicima i posetiocima.

Ulaz na muzički događaj DUK festivala u subotu 8. juna je besplatan, a festival su podržali Grad Čačak, Sportski centar Mladost iz Čačka, EU-Japan Fest, Montana Cans, Beowallz, Ramix, Benzinska stanica Leonardo i Centar E8.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPoljoprivrednici nezadovoljni razgovorom sa ministrom Martinovićem
Sledeći članakUdes na auto-putu kod Preljine: Dečko i devojka na motoru sleteli sa puta i zakucali se u bankinu, ona u teškom stanju

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here