Raspisan tender za izgradnju novog objekta NTP u Čačku, investicija vredna 17 miliona evra

11
1042

ČAČAK – Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je tender za izgradnju i proširenje naučno-tehnoloških parkova u tri srpska grada – Čačku, Kruševcu i Nišu. Ova inicijativa dolazi nakon što je Vlada Srbije u junu potpisala ugovor sa EBRD-om, vredan 80 miliona evra, za unapređenje naučne infrastrukture u zemlji.

Kako navodi portal eKapija, od ukupne sume, 70 miliona evra će biti uloženo u izgradnju novih parkova, dok je preostalih 10 miliona evra namenjeno za BIO 4 kampus u Beogradu.

Grad Čačak će dobiti 17 miliona evra od Vlade Republike Srbije za izgradnju i opremanje druge faze Naučno-tehnološkog parka. Nova zgrada će se prostirati na 12.700 kvadratnih metara, dok trenutni prostor NTP-a u Čačku ima 6.000 kvadratnih metara poslovnog prostora sa preko 30 firmi.

Sa izgradnjom “pametne zgrade“ na preko 12.000 kvadratnih i njenim opremanjem, stvaramo još bolje uslove za nove inovacije i dalji naučno-tehnološki razvoj našeg grada – izjavio je ranije gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Izvor: Morava info, eKapija

Prethodni članakFiskalni savet: Neselektivno davanje novca iz budžeta imaće loše posledice
Sledeći članakObjavljene cene goriva za narednih sedam dana

11 KOMENTARA

 1. Nije problem u izvoru novca, nego u nameni. Da smo dali neki ozbiljniji projekat koji bi dugorocnije resio ozbiljne probleme, isti EBRD bi opet odobrio sredstva. Problem je izbor projekata, a ne izvor finansiranja…..

 2. Pa u prvoj rečenici vam piše da je Evropska banka za obnovu i razvoj raspisala javnu nabavku. Sto znaci ni grad ni država “ne uzimaju” pare kako vi kazete. U ostalom, znate da je raspisan tender, lepo maskote svoje izvodjace (još bolje ako ste i sami sposobni) ponudite 1300 po kvadratu i vi uzmete pare.

 3. Najveća prevara ovaj NTP. I ovaj sadašnji ne vredi p.boba…osim za da se operu parice… Cika Slova’ preko trnja do zvezda, a svi namireni…osim drzave (citaj gradjana, jer gradjani su drzava)!
  LOPOVI!

 4. A onaj idiot sa F dijagnozom se već raspisao da grad daje pare za NTP. Muka ne ume ni da pročita da pare daje država. I to je današnja čačanska opozicija. Jad i beda. Još veće su budale oni koji lajkuju njegove objave.

 5. Ovakva ulaganja lice na staru damu koja stavlja skupu sminku i frizuru, ali nije oprala noge niti je promenila donji ves posle tusiranja. Sve ovo vreme, svaki dan i minut, u Moravu izlivamo fekalije potpuno ne kontrolisano i ne precisceno, ali centar nam je lep. Prava vest ce biti kada, u najkracem mogucem roku, izgradimo pogon za potpuno preciscavanje voda, i od gradjana i od industrije.
  Do tada, gledajte u frizuru, noge valjda nece niko videti….

  • Odlican komentar

   U projektu mi se najvise dopadaju stubovi u sali za prezentacije koji zaklanjaju pogled na deo gde se nesto prezentuje

   Bice da je neki bas strucan tim ovo projektovao

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here