Rešeni imovinsko-pravni odnosi, izgradnja Zdravstvene stanice u Ljubiću počinje na proleće

6
958

ČAČAK – Konačno su se stekli svi formalni uslovi za izgradnju Zdravstvene stanice u Ljubiću i ona bi trebalo da bude gotova do kraja sledeće godine, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Novi zdravstveni objekat, čija je izgradnja najavljena pre nekoliko godina, nalaziće se u Ulici Slavka Krupeža, preko puta pošte u Ljubiću.

Konačno su rešeni imovinsko-pravni odnosi i sada imamo čistih 44 ara preko puta pošte. Veći deo te lokacije bio je vlasništvo grada Čačka, ali je značajan deo parcele bio u vlasništvu “Železnica Srbije“. Morali smo da uđemo u sudski postupak sa “Železnicama“ i da dokažemo da je to vlasništvo Čačka. Sada imamo jedinstvenu parcelu, a projektno-tehnička dokumentaciju smo završili – naveo je Todorović.

On je najavio da će gradnja objekta početi “najkasnije na proleće“.

Očekujem da ćemo najkasnije na proleće početi gradnju objekta koji će podmiriti zdravstvene potrebe, pre svega žitelja sa leve strane Morave. Biće tu pedijatrija, ginekologija, apoteka, sve ono što je neophodno za brze intervencije, ali sve ono što je potrtebno za stacionarno lečenje. Zdravstvenoj stanici će gravitirati preko 30.000 stanovnika. Objekat će imati 2.000 kvadrata, a trebalo bi da bude završen do kraja sledeće godine – najavio je gradonačelnik Čačka.

On je istakao i da će ambulanta na Ljubić keju ostati u funkciji ambulantnog lečenja.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBoško Obradović: Idemo na izbore da ponudimo promenu sistema, predlažemo 55 mera
Sledeći članakVažnost angažmana lokalnih zajednica u smanjenju rizika od prirodnih katastrofa

6 KOMENTARA

  1. Idu izbori, ajmo sa laganjem, položićete i kamen temeljac kao i za porodilište. Gde je zatvoren bazen, rekonstruisana Borčeva hala i još sto drugih obećanja…

    • Kakve hale,bazeni i ostala sminka…
      Ulice,trotoari,biciklisticke staze,javna garaza,funkcionalan javno prevoz su najhitnije potrebni ogromnoj vecini u Cacku…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here