Reparirana dva kamiona-smećara u Gornjem Milanovcu

0
212

GORNJI MILANOVAC – JKP Gornji Milanovac izvršilo je reparaciju dva kamiona smećara, čime im je povećan kapacitet i produžen radni vek. Ukupna vrednost investicije je 10 miliona dinara, od čega je polovinu opredelilo JKP, dok je preostalih pet miliona izdvojeno iz opštinskog budžeta.

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac, rekao je da lokalna samouprava, osim kroz redovna sredstva, i kroz određene subvencije pomaže rad ovog preduzeća, pa su tako, kako je naveo, izdvojena i sredstva za prepravku i popravku kamiona.

JKP sada raspolaže sa devet kamiona angažovanih na odvoženju smeća, i u razgovoru sa direktorom saznao sam da je to u ovom trenutku dovoljno i da je moguće na adekvatan način odgovoriti svim zadacima. U nekom narednom petogodišnjem planu naći će se i nabavka jednog novog kamiona, ali moram da pohvalim JKP i direktora da na domaćinski način gazduju preduzećem i pokušavaju da na svaki način uz minimum sredstava uspevaju da svoj vozni park dovedu do savršenstva – rekao je Kovačević.

On je istakao da će lokalna samouprava kroz rebalans budžeta odobriti dodatna sredstva Komunalnom preduzeću za odnošenje smeća, a najavljuje i subvencije za sledeću godinu koje će doprineti da vozni park JKP bude doveden na najviši mnogući nivo.

Ova dva vozila su 2006. godište, a dobijena su iz donacije Norveške ambasade. Do sada je jedan kamion bio van upotrebe, ali sada zahvaljujući reparaciji dobili smo novi prostor od 22 kubika, koji osim mogućnosti da isprazni kantu od 120 litara, kao i kontejner od jednog kubika, može da isprazni i velike kontejnere od pet i sedam kubika. Drugi kamion je u upotrebi od 2007. godine, vremenom je došlo do amortizacije i nadgradnje, a šasije su dobre kod oba kamiona – istakao je Ivan Lazić, direktor JKP Gornji Milanovac.

On je naveo da se reparacijom uštedelo gotovo 25 miliona, jer bi, kako je ocenio, dva nova kamiona koštala čak 35 miliona dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Y? Project“, film o putovanju “jugom“ u Ameriku, u Galeriji “Nadežda Petrović
Sledeći članakDanas i sutra pojedini delovi grada osam sati bez struje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here