Sa svih strana stiže pomoć za Zorana Perovića iz Ostre: Ratnik sa Košara dobija i stado ovaca

1
820
Zoran Perović; foto: MNA

ČAČAK – Nemanja Radaković, vlasnik farme ovaca “Radaković“ iz Inđije, odlučio je da nekoliko ovaca rase romanovske pokloni Zoranu Peroviću iz Ostre, ratniku sa Košara koji sebe i ostarele roditelje izdržavao nadničenjem po tom i okolnim selima.

Zoran je pre nekoliko dana dobio traktor, a uskoro će početi da se gradi nova kuča na njegovom porodičnom imanju. Ljudi dobre volje neprestano se javljaju kako bi pomogli ovoj dobričini iz okoline Čačka.

Jedan od njih je i Nemanja Radaković koji je vojni rok proveo na administrativnoj liniji kao vojni policajac.

Pogodila me ta priča. Bio sam i sam pripadnik vojne policije, doduše mnogo mlađa generacija. Ljudima koji su bili na Košarama treba pomoći, nažalost država nije pomogla. Ja sam izašao iz jedinice, sagradio farmu romanovskih ovaca u Inđiji. Ovo je specifična rasa ovaca i kod nas i u svetu, jer je jedina koja daje od dvoje do petoro jagnjadi u jednom jagnjenju. Imam želju da stupim u kontakt sa Zoranom, da mu poklonim nekoliko ovaca, za sada, jer sam trenutno toliko u prilici. Naravno, ne bih na tome stao, jer na bilo kakav način treba da mu se odužimo za to što je radio. Pozvao bih i druge ljude koji imaju mnogo više mogućnosti nego jua da pomognu tom čoveku – reao je Radaković u izjavi za TV Telemark

Izvor: TV Telemark, Morava info

Prethodni članakSrbi sa Kosova koji su peške krenuli na Vučićev miting u Beogradu stigli u Milanovac
Sledeći članakPioniri Borca održali čas košarke vršnjacima iz Partizana

1 KOMENTAR

  1. Najpostenije bi bilo da Zoran i dr invalidi iz rata dobiju drzavne penzije od kojih bi mogli normalno da zive, a ne traktor, njive,ovce i ostalo gde opet treba mnogo rada i truda! Toliko je oko nas laznih invalidskih penzionera, raznoraznih foliranata i parazita, a onaj ko je stvarno bolestan i nemocan se poziva na čast i dostojanstvo!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here