Saobraćajna policija u narednih sedam dana sprovodi pojačane kontrole

1
698

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 6. do 12. decembra sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saopštili su iz MUP. Ova međunarodna akcija će početi sutra u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Foto: Ilustracija

Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu – navode u MUP.

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Republici Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj ovih prekršaja u konstantnom porastu. Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Izvor: Agencije

Prethodni članakKon: Etički nedopustivo da vakcinacija zdravstvenih radnika nije obavezna
Sledeći članakSutra počinje isplata 20 evra novčane pomoći države

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here