Šarčević: Neophodna dogradnja Medicinske škole u Čačku

4
1600

ČAČAK – Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je tokom posete Čačku da će svi građevinski projekti na školama biti završeni tokom leta.

Razgovarali smo o tome da u srednjem obrazovanju u Čačku imamo određene škole koje imaju viška i manjka prostora. Moramo da se pobrinemo za razvoj gimnazijskog obrazovanja i za kapacitete čačanske gimnazije, jer je to uspešna škola. Medicinska škola nam je jako bitan resurs, jer su to u reformi srednjeg stručnog obrazovanja, pored poljoprivredne, najklavitetnije škole – rekao je ministar prosvete.

On je konstatovao da je čačanske Medicinska škola u velikom problemu sa prostorom, dodajući da je neophodna nadgradnja objekta.

Govoreći o reformi srednjeg stručnog obrazovanja, Šarčević je naveo da je neophodno uraditi redukciju, dodajući da se rada radi na reviziji obrazovnih standarda.

Srednje stručno obrazovanje nije decenijama reformisano. Ime mu kaže stručno ili strukovno sa strukovnim akademijama, čine jedinstven deo obrazovanja i stručno osposobljvanje. To je nova paradigma koji će se naći u našim strategijama – naveo je Šarčević.

Tokom učenja na daljinu, od svih ustanova, od predškolskih do visokih, Univerzitet iz Kragujevca je bio najkvalitetniji, a u okviru njega Tehnički fakultet, rekao je on, dodajući da su tome doprineli akreditovani programa rada na daljinu.

Čačak postaje grad znanje nauke. Pored tri najveća grada u Srbiji, Čačak se izborio i za svoj Naučno tehnološki park i mislim da je to dobar početak – naglasio je Šarčević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović podsetio je na brojne projekte koji su realizovani u proteklih nekoliko godina, dodajući da se nastavlja sprovođenje započetih.

U toku leta završavamo fiskulturne sale sa trpezarijom u osnovnim školama ‘Marko Đ. Katanić’ u Bresnici i “22. decembar” u Donjoj Trepči. Ostaje nam još jedna matična škola, a to je škola u Trnavi za koju ćemo do kraja godine završiti projektnu dokumentaciju – rekao je Todorović.

On je naglasio da je pre par godina uvedeno dualno obrazovanje.

Mislim da smo došli do odličnih rezultata, nastavak treba da sledi, treba da se gradi i ulaže u obrazovanje, pred zdravstva i ostalih segmenata, ali obrazovanje je stub svakog društva – zaključio je Todorović.

Izvor: MNA; Foto: MNA

Prethodni članakSestra poginulog radnika tvrdi da joj je direktor Milovanović rekao: “Marš u p**** materinu“
Sledeći članakNevreme uništilo 30 odsto ovogodišnjeg roda malina

4 KOMENTARA

  1. U Bresnici su pre 15 meseci srušili kuhinju da prave novu, godinu dana su radili temelj i sad stoji tako.Bruka gradonačelniče.

  2. Zar još nije gotova OŠ Ratko Mitrović koja je trebala da bude gotova početkom januara? I još imaju obraza da se šetaju po njoj a nije gotova.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here