Šesnaestoro Čačana dobilo gasne kotlove kroz projekat “Čist vazduh – pravo i potreba“

11
2675

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisao je i podelio ugovore za 16 sugrađana, koji su dobili gasne kotlove preko projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individulanih ložišta “Čist vazduh – pravo i potreba“.

 • Vrednost projekta je deset miliona dinara, a kotlovi su za građane potpuno besplatni, jer se finansiraju u punom iznosu. Ministarstvo za zaštitu životne sredine finansira projekat sa osam miliona dinara, a Grad Čačak učestvuje sa dva miliona. Ovo je prva podela, a u narednom periodu očekuje nas potpisivanje još ugovora, jer je raspisan drugi javni poziv za sve naše sugrađane. Grad Čačak je takođe dobio podršku Vlade RS, preko Ministarstva zaštite životne sredine za projekat smanjenja zagađenja vazduha i za ovu godinu, a na ovaj način će se sugrađanima dodeljivati najsavremenije peći na pelet koje već imaju ugrađene filtere za prečišćavanje vazduha. Vrednost ovog projekta je 15 miliona, od čega grad Čačak finasira tri i po miliona dinara – rekao je gradonačelnik Todorović.

Pomoćnica gradonačelnika Marjana Petronijević je apelovala na sve naše sugrađane da budu aktivni i učestvuju na konkursima, ukoliko za to ispunjavaju uslove, jer, kako je istakla, na ovaj način se doprinosi poboljšanju kvaliteta vazdiuha u našem gradu, što je briga i građana i lokalne vlasti.

Od 25 prijava koje su dospele tokom prvog javnog poziva, njih 16 je ispunilo uslove za bodovanje. Nakon preliminarne rang liste, doneto je konačno rešenje o dodeli 16 kotlova za korisnike koji su ispunili sve uslove javnim pozivom, dok je njih osam odbijeno.

Potpisnici današnjih ugovora su veoma pozitivni ocenili ovaj projekat, ističući da su želeli da zamene indivudalna ložišta ekološki prihvatljivijim energentima, ali da nisu imali finansijske uslove i mnogima je ovo bio jedini način za to.

Inače, kada je u pitanju projekat „Čist vazduh – pravo i potreba“, za koji je drugi javni poziv u toku, građani bi trebalo da znaju da ne mogu konkurisati ukoliko im objekat nije legalizovan, kao ni sa objektima koji nisu u procesu priključenja na gasovodnu mrežu. Sve uslove za konkurs građani mogu naći na sajtu Grada Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBrajović: Gradski odbor SSP bojkotuje lokalne izbore u Čačku
Sledeći članakZbog silnih sati čekanja na granicama gubi se 130 miliona evra godišnje

11 KOMENTARA

 1. Vazduh je najzagadjeni po svim statitistikama u ovom delu Evrope i covek se pred izbore seti se da 16 kotlova resi i to ovako..Vrednost ovog projekta je 15 miliona, od čega grad Čačak finasira tri i po miliona dinara ! Pamet u glavu Cacani, jer tajkuni mogu da placaju lekare a mi nazalost moramo cekati u redu !

  • TEBI NISTA NE VALJA STA SE URADI.NITI SAM CLAN NITI BOT KAKO TI TO NAZIVAS.NARAVNO DA KOTAO NISAM DOBIO,JER NISAM NI KONKURISAO.UŽIVAJ U NEDERLANDU,SEDI U IZLOGU,ĆUTI,PUŠI I PROLAZNIKE GLEDAJ.

   • Bot si itekako, da nije zimus bio cist vazduh? Vazduh ubija pluca nasim Cacanima al sta vas briga vazno da kaplje u vas dzep !

    • BUDALO NITI SAM BOT NITI CLAN STRANKE,NITI MI KAPLJE U DZEP,VODIM SE KAO NEZAPOSLENO LICE,ZATO SE I POTPISUJEM PUNIM IMENOM DA MOZES DA PROVERIS,JER SI TI ZA SVE OBAVESTEN.REKAO SAM SEDI U IZLOGU,ĆUTI,PUŠI I PROLAZNIKE GLEDAJ.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here