Simović: Brojne nepravilnosti u izbornom procesu, ne napuštamo Gradsku upravu dok ne sačinimo zapisnik

24
996

ČAČAK – Predstavnici Dveri koji su danas imali uvid u birački materijal sa prethodnih lokalnih izbora navode da su uočili brojne nepravilnosti u izbornom procesu, zbog čega se rezultati koje je proglasila Gradska izborna komisija ne mogu smatrati validnim.

To je izjavio predstavnik Dveri i prvi na listi ove stranke Bratislav Simović.

 • Već prilikom kontrole biračkog materijala sa biračkom mesta broj 1 ustanovili smo brojne nepravilnosti koje ukazuju da nije tačno utvrđen rezultat glasanja na tom biračkom mestu. Kada smo iznosili naša zapažanja, predstavnici Gradske uprave za opšte i administrativne poslove odbili su da sačine službenu belešku, odnosno zapisnik o izvršenom uvidu u birački materijal. To je grubo kršenje propisa i mi smo odbili da nastavimo dalju kontrolu sve dok nam se ne omogući dobijanje zapisnika odmah po okončanju kontrole sa konkretnog biračkog mesta – istakao je Simović.

Prea njegovim rečima, uočene su brojne nepravilnosti.

 • U biračkom spisku nema uredno upisano dovoljan broj birača koliko stoji u zapisniku, odnosno da je broj listića u kutiji veći nego što je u biračkom spisku. Našli smo potvrde o glasanju van biračkog mesta koje nisu navedene u biračkom spisku. Našli smo i da je netačno utvrđen broj listića sa određene liste, pre svega za vladajuću listu broj jedan. Utvrdili smo i da je smanjen broj glasova za ostale liste – naveo je Simović.

On je obavestio javnost grada Čačka da neće izaći iz prostorija Gradske uprave sve dok im se ne omogući vođenje zapisnika, jer to je, kako kaže Simović, jedini način da dobiju adekvaran papir po kome bi trebalo da pustupaju u pravnim postupcima u pogledu prigovora i žalbi.

Izvor: Morava info

Prethodni članakObeleženo 209 godina od Boja na Ljubiću
Sledeći članakMUP objavio zvanična pravila za električne trotinete

24 KOMENTARA

 1. BOŠKO SJAŠI VIŠE. DOSTA TE JE BILO. SHVATI DA NIŠTA NISI POSTIGAO DO SADA U POLITICI. POVUCI SE ČOVEČE. POČNI DA RADIŠ NEŠTO KONKRETNO ZA MESEČNU PLATU KAO I OSTALI GRAĐANI ČAČKA…. I NE, “ GURAJ,“ TE TVOJE BEZNAČAJNE UGOJENE LIKOVE DA TI KRČE PUT. NEMA NIŠTA OD TOGA!!!!!!

  • E tebe će da pita šta će da radi. Ajde , bre, kakav si ti lik. Ti ćeš da pričaš ko će šta da radi, a tamo gde si, ne smeš da pisneš.

 2. Ako dobro razumem, zapisnici su prekrajani na putu od biračkih mesta do GIK ili u samoj GIK. To je jedino objašnjenje za potpisivanje zapisnika od strane kontrolora, a onda utvrđivanje nepravilnosti. To je kao kad su nekada đaci u školama prepravljali ocene u dnevniku kad im nastavnik da dnevnik da odnesu do zbornice. Jadno. Klinačka fora. Ako je to zaista rađeno, onda su u pravu MOBA i PROGLAS. Ne postoji ni jedan razlog da se izlazi na izbore.

  • Ajde majke ti, ćuti kad nemaš pojma, šta sve fali u ovoj državi, i šta vlast radi i na izborima i mimo izbora. Dere ovaj narod koji krpi kraj sa krajem, namesta poslove svojim trabantima, dok narod nema za lek, poraze predstavlja pobedama. A ti pričaj tako i budi ćorava, „opravdanje“ ti je jedino ako si njihova i ti imaš neku korist.

 3. Opozicija na ovaj način samo pokazuje koliko je nesposobna. Pa imali su kontrolore na svim biračkim mestima, više nego naprednjaci, potpisali su zapisnike i sad kukaju da ima nepravilnosti. To su klasični debili. Ne daj bože da nam oni zajašu na vlast.

  • Stevice ne pravi se naivan i neobavešten. Ovo što su naveli kao nepravilnost je nastalo POSLE potpisivanja zapisnika. Ako želiš da ti prevedem: krali ste Stevice, krali.

   • Dosadi vise krali ste krali uvek vam nesto fali. Bili su prisutni kontrolori iz svih stranaka a sda kad su izgubili krali ste. Ako su i pored opozicije pokrali onda im treba skinuti kapu a opozicija nesposobna.

    • @LJUBIC Ne znam šta tebi nije jasno, krađa se dogodila dok nije bilo kontrolora i opozicije. Koji deo ti nije jasan? Za ovo se ide u zatvor, a vama smeta što vam stalno govore krali ste. Ovo je posao policije i tužilaštva, ali oni su privatna vojska vaše stranke.

   • A kako se desila ta krađa kad opozicija u GIK ima isti broj predstavnika kao i vlast, a na biračkom mestu šest puta više kontrolora. Bane, ne lupetaj ispadaš smešan da ne kažem glup. Ne razumeš materiju očito. Nemaš kapacitet. Krađa van biračkog mesta jednostavno nije moguća. Sikter!

 4. Verski fanatik se pogubio. Gde su dokazi Simovicu? Vasi kontrolori sa birackih mesta potpisali su zapisnike. To je kraj i to zna svaka neznalica pa me cudi da ne zna ovaj vajni kandidat za gradonacelnika.

   • Rekao je ovaj gospodin kada i sve ostalo ali ovde nije napisano. Malo treba i poznavati ljude i pratiti događaje da bi se nešto saznalo. Tebi, ako se drma kavez, popij neku tabletu i smiri se.

 5. Hahaha kako lupeta covek. Pa vama stalno neko krade a vi iz Dveri ste najveći lopovi i prevaranti. Kako mi je drago što vas je zavetnica preveslala kao poslednje babune.

  • Nema većih lopova od ovih Vučićevih koje ti podržavaš za kilo brašna. Na svakoj investiciji koju plaća država pune se njihovi džepovi. A uzimaju ogromne pare od naroda iz budžeta. Jovanov, Bulatović, Kena , Zavetnica , sve najcrnje su rekli o Vučiću, a sada zajedno lokmare. TI SI NAJVEĆI BABUN KAD TO NE VIDIŠ.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here