Sindikat “Sloga“ zahteva hitnu smenu direktora i kompletne uprave vojne fabrike u Lučanima

2
628
Foto: Glas zapadne Srbije

LUČANI – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ zatražili su hitnu smenu direktora fabrike „Milan Blagojević – Lučani“ Radoša Milovanovića i kompletnog Upravnog odbora fabrike, kao i smenovodje zbog jučerašnjeg požara u kojem su povređena dva radnika.

Smenu, odgovornost, ali i istragu zašto je došlo do incidenta zahtevamo zbog sramnog objašnjenja za javnost iz Namenske da se desio „tehnološki požar koji se događa u sklopu tehnološke proizvodnje“, što je, kako su istakli „potpuna idiotarija, jer u radu sa barutom ne možeš da planiraš požar, već si u obavezi da ga sprečiš i otkloniš sve kako do njega ne bi došlo“.

Sindikalci su posebno ogorčeni što se radnici koju su pre nekoliko sati jedva spasili živote bekstvom iz eksplozije guraju pred TV kamere kako bi opravdavali incident nepostojećim terminom „tehnološki požar“, navedeno je u saopštenju.

Ovo je, kako su dodali, „još jedan nevidjeni bezobrazluk i šamar zdravom razumu posle nedavnog sramnog aplauza podrške ucenjenih i poniženih radnika direktoru Radošu Milovanoviću, kome se sudi za smrt njihovog kolege stradalog prošle godine upravo u radu sa barutom“.

Očigledno je da neko sa umišljajem nastavlja da radnike Namenske gura u nesreću da rade u uslovima opasnim po život samo da bi došli do profita, dok se na afere o korupciji i preprodaji oružja o kojoj ceo region bruji sramno ćuti – saopštio je sindikat „Sloga“.

Izvor. Danas

Prethodni članakIN MEMORIAM: Milica Mima Dmitrović, književnica iz Čačka
Sledeći članakPočinje oslikavanje unutrašnjosti čačanske crkve, biće završeno do Vaskrsa (FOTO)

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here