Šta će biti sa ruiniranom zgradom kod Železničke stanice? Postoji plan

18
5907

ČAČAK – Grad Čačak već godinu dana pregovara sa “Železnicama Srbije“ da zgrada između pošte kod Železničke stanice i Stare mlekare pređe u vlasništvo grada, i to bez naknade, izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Foto: Fejsbuk/Čačanske vesti

Reč je o zgradi koja je već dugi niz godina u veoma lošem stanju i koja se praktično ne održava. Na njoj praktično ne postoje vrata, prozori su polupani, fasada oronula, unutrašnjost objekta u užasnom stanju…

 • Ukoliko dobijemo saglasnost Zavoda za zaštitu kulture u Kraljevu planiramo da tu zgradu pretvorimo u prelep objekat koji će biti namenjen za kulturu. Imamo i neko idejno rešenje i mislimo da bi taj prostor bio idealan za kulturna dešavanja. Naš interes je da tu zgradu dobijemo bez naknade, a onda uz projektno-tehničku dokumentaciju Zavoda iz Kraljeva uđemo u rekonstrukciju te zgrade. Imamo ideju da tu bude Gradsko pozorište Čačak – naveo je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakProhodni svi putevi u čačanskom kraju, mostovi i kružni tokovi posuti solju
Sledeći članakDvojica Čačana među 50 najbogatijih ljudi u Srbiji, jedan na trećem, drugi na 34. mestu

18 KOMENTARA

 1. KAKVO POZORISTE KAO ŠTOSU SKRKANE PARE U BIBLIOTEKU U ERI INTERNETA PA BIOSKOPI PROPALI VIBI SAMO DA CEDITE PARE POREZNIKA DAJ NESTO KORISNO ZA GRAĐANAE.

 2. Rece Milun i presece vrpcu na jos 2m i 25cm novog bulevara :))) A zgrada Stare mlekare? Arhitektonski biser u gotovo rangu zgrade Gimnazije.

 3. Ideja je dobra, ali deluje premali prostor za gradsko pozorište. Svakako bi valjalo srediti ceo taj kraj. Bruka je u kakvom je stanju ta zgrada, a i stara mlekara je ruglo. Prostor oko železničke stanice je prilično zapušten, posebno deo oko lokomotive ispred stanice. Tu nema osvetljenja uveče i prilično je prljavo okolo.

 4. E moj glupi ČAČANINE, otklanjaju zakonske barijere već 40 godina i još ima budala, kao što si ti, koji im veruju. Da li veruješ 100% i da smo ekonomski tigar i da imamo najjeftiniji parizer u Evropi. Zbog takvih nepismenih buzdovana ovi i jesu na vlasti,

 5. Nova laž i ideja!? Ali biće ih još idu izbori. A zgradu će uzeti Kole na kraju samo da smisli za šta čemu. Za pozorište sigurno neće. A i uostalom nije za pororište jer nema kapacitet. Za pozorište je prikladnija zgrada opštine i to za lutkarsko pozorište jer tamo rade marionete….

 6. Pregovaraju godinama sami sa sobom. Gradska vlast, Železnice i Zavod za zaštitu spomenika kulture, sve je to = SNS. Rekao bi čovek, kada ih sluša kako lažu ima neka sila koja ih sprečava u tome. Ali, polupismeni opštinari, sa kupljenim i plagiranim diplomama, samo gledaju svoje lične interese i punjenje vlastitih džepova.

 7. Pa nema ko to da odradi , svi su sposobni da lazu ali ja malo sposobnih da odrade obecano . Izvinjavam se sposobni su i ovi sto obecavaju ali samo za njihov dzep

 8. Zašto ovo nije već urađeno, posebno što je prošle godine urađen deo ove ulice a i potrošeno dosta novca kao prestonica kulture?

 9. Tako su prokleti politicari pricali za objekat Prvog Oktobra konfekcije ,to je trebalo biti za socijalne radnike,i nista opet laz,bolje ga onda srusiti.

 10. Je..o vas bazen, seljacine. Dosadise. Bas me zanima da li se uopste I kupate. Smatram, da kad se otklone sve zakonske barijere kojih nije malo a moraju se postovati, sve ce biti uradjeno sto je obecano. Verujem 100%.

 11. Imate i ideje o zatvorenom bazenu, reonstrukciji borčeve hale, višespretnom parkingu, novoj bolnici, staračkom domu, univerzitetu, novoj obilaznici oko Čačka, pozorištu, stadionu, otkupu kasarni……samo je problem što sve ostane samo na ideji. Napravite nešto od tih vaših čuvenih ideja. Sad pred lokalne izbore verovatno će biti još novih ideja, o stazi za formulu jedan, kosmodromu, kanalu Morava -Vardar-Egejsko more, Čačak na vodi….Ne znam samo ko vam više veruje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here