Stižu zahlađenje, kiša i sneg, u zapadnoj Srbiji sutra narandžasti meteo-alarm

0
744

Tokom predstojećeg vikenda očekuju nas dugotrajne padavine koje nam donosi ciklon sa Mediterana. Danas će dnevna temperatura biti oko pet stepeni Celzijusovih, nešto hladnije će biti u zapadnim predelima, a sa okretanjem vetra sledi i dodatni pad temperatura.

Zbog velike količine padavina, koja je najavljena za danas i sutra, u jugozapadnoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme. U zapadnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Za sutra je za istočnu i jugoistočnu Srbiju na snazi crveni meteo-alarm, što znači da će vreme biti vrlo opasno. U narandžastom će sutra biti Beograd, zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, jugozapad Srbije i Kosovo i Metohija.

RHMZ je upzorio da se danas u planinskim predelima na jugu i zapadu Srbije očekuje povećanje visine snežnog pokrivača, lokalno za više od 15 centimetara za 24 sata. Sutra će u nižim predelima pasti 5 do 25 centimetera snega, a na planinama i više.

U brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije može pasti i do 50 centimetara novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

Izvor: Agencije

Prethodni članakMarinović: Skraćena rotacija koštala nas pobede, pojedini igrači ispali su naivni
Sledeći članakKon: Buster doza štiti od omikrona, biće lakše sledeće godine

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here