Suprug nastradale radnice “MB – Namenska“: Iza pokojnog direktora stoji 21 grobnica

0
840
Foto: N1

LUČANI – Milan Davidović, suprug Vesne Davidović, koja je nastradala 1997. godine sa još sedam radnika u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima, izjavio je da su porodice stradalih ogorčene zbog inicijative da Radnička ulica u tom mestu bude preimenovana u Ulicu Radoša Milovanovića.

Kako kaže, inicijativu je, da tragedija bude još veća, pokrenula fabrika u kojoj on i dan danas radi.

Kao dugogodišnji radnik, i nažalost, kao suprug tragično stradale Vesne, ogorčen sam inicijativom firme u kojoj i dan danas radim, da se menja ime ulice. Ova ulica je nosila ime Radnička, jer su njom dolazili i odlazili radnici na posao. Međutim, ogorčenje je utoliko veće jer inicijativa potiče iz preduzeća u kojem ja i dan danas radim, i koje zna šta se meni, nas osam porodica, šta se nama desilo, ne računajući ostale sve koje su doživele tragediju. Iza pokojnog direktora stoji 21 grobnica – kazao je Davidović televiziji Nova S.

Kaže i da ne vidi zašto bi se ime ulice menjalo.

Ne nalazim za shodno da je trebalo četiri meseca posle smrti direktora menjati ime ulice. Ako je baš potrebno da se menja naziv ulice, treba je promeniti u Ulicu žrtava Radoša Milovanovića – rekao je.

Iako je od tregedije u kojoj je poginula njegova supruga prošlo 25 godina, kaže – danas ni u fabrici ni u Lučanima nema nikakvog spomen obeležja za radnike koji su izginuli za vreme mandata direktora Milovanovića.

Na prvu godišnjicu smrti, uradili smo spomen ploču i hteli smo da je postavimo na mestu stradanja. Međutim, to jutro kada smo nameravali da je postavimo, prijavljeni smo policiji i ona nam je spomen ploču oduzela, jer se to verovatno nije svidelo direktoru koji je zabranio spomen ploču. I dan danas ta ploča stoji negde zaključana, a nema nikakvog postavljenog spomen obeležja – ukazao je Davidović.

Milovanović je preminuo tokom suđenja i nije dočekao presudu.

S obzirom da nije dočekao ishod, to što je preminuo ne abolira ga od odgovornosti za sve što se dešavalo u preduzeću. Smatramo da je ova odluka o preimenovanju ulice jedan nož u srce svim porodicama, izrugivanje žrtava svih tragedija koje su se desile u fabrici – zaključio je.

Nedavno preminuli direktor Milovanović je 40 godina bio direktor fabrike Namenska u Lučanima.

Izvor: Nova S

Prethodni članakĐorđe Mićić pred prvi pripremni duel Borca: Za sada sve ide po planu
Sledeći članakPoslovno-tržni centar “Big Čačak“ gradi se na prostoru bivših fabrika “PKS Lateks“ i “Prvi maj“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here