Svi za Čačak: Recimo “stop“ aktuelnoj lokalnoj vlasti

7
432
Foto: Fejsbuk/Privatna arhiva

ČAČAK – Koalicija “Svi za Čačak“ oglasila se saopštenjem za javnost povodom predstojećih lokalnih izbora 2. juna.

Prenosimo ga u celosti:

Naš Čačak i okolina je pred novim izazovom, pred lokalnim izborima 2. juna. Čačak je oduvek bio slobodarski grad. Naši očevi, dedovi i pradedovi su prolivali krv za otadžbinu i slobodu, za svoj grad. A danas, uz aktuelnu vlast ostajemo bez svega i otadžbine i slobode. Aktuelna vlast predala je Kosovo, strancima srpsku zemlju, vodu, kompanije. Banke su predate strancima prve, kompanije rasprodate i devastirane, rudno blago se rasprodaje a najvažniji resurs Srbije, nasi sinovi i kćeri se teraju iz svog Čačka i Srbije.

Po priznanju aktuelne vlasti od izbora do izbora iz Cacka je nestalo 10.000 glasača i ne zna se gde su. Neko će ih zameniti, verovatno! U Čačak dolaze ljudi iz Kraljeva, Požege i drugih okolnih gradova, prijavljuju se na nepstojećim adresama, sa kućnim brojem nula. Ovim migracijama glasača aktuelna vlast ponovo ubija slobodnu volju svojih građana, a kapilarnim glasovima, gde svaki zaposlen u javnoj upravi mora da donese spisak od 10-20 sigurnih glasova kako bi sačuvao svoje radno mesto, prekraja se stvarna volja glasača.

Suočeni smo sa činjenicom da se centar Čačka šminka i doteruje, ulice se asfaltiraju, a behaton se postavlja i gde treba i gde nije predviđeno, ali nekom je od koristi. To bi bilo za pohvalu, da nije sao pred izbore. Lepo je da imamo auto put, još sa imamo para da platimo putarinu. Ma da imamo dovoljno para bar da jedemo!

Stari i iznemogli u našoj opštini su zapostavljeni. Zdravstvena zaštita je sramotno nisko pala. Lekari službe hitne pomoći i kućne nege ne stižu ili obiđu pacijenta kada je on već preminuo. Čačak ima bolnicu, ali lekara specijalista je ostalo malo. Pedijatri, pulmolozi, kardiolozi dolaze iz Kragujevca i Beograda da leče Čačane. Ako slučajno pacijent ima preko osamdeset godina, ne postoji teoretska šansa da bude primljen na lečenje u čačansku bolnicu. Ako nekim slučajem preko neverovatnih veza bude i primljen, smestiće ga negde i čekaće da ga Bog uzme i tako reši bolnicu nepotrebnog balasta.

Sela nemaju vodovod, kanalizacija je mislena imenica. Zapuštena su i skoro opustela. Za proizvode naših proizvođača nema tržišta, pa jedemo paradajz, krompir i luk iz Albanije, Makedonije, čak i Ukrajine.

Nekadašnje fabrike, ponos Čačka, danas su devastirane, napuštene, ni čuvara više tu nema. Sve su date na doboš, čeka se treća licitacija, da tajkuni i to pokupuju. Ne zna se šta još nisu. Oduzeli nam i vodu i vazduh i Moravu i sve zagadili. Fabrika reznog alata je ruina, BIP takođe, Fabrika hartije se urušava, čak je i deo pijace prodat. Ako ima neka kompanija koja dobro radi, otima se od vlasnika, koji ih pod pritiskom prodaju. Prosečna plata od 65.000 dinara je niža nego u drugim regionima. Jad i beda kuca na čačanska vrata. Od grada perspektive i preduzetništva, sada sve zavisi od milostinje Vučića i Miluna Todorovića.

I zato, pre nego što se odlučite kome da date svoj glas, pogledajte u svoj novčanik i vidite da li ste tigar na Balkanu, ili se i nad vašu porodicu nadneo oblak beznađa.

ZATO RECIMO STOP:

 • BEZNAĐU,
 • BEDI,
 • NOVOM KOLONIJALIZMU,
 • BAHAĆENJU SNS TAJKUNA!

RECIMO STOP:

 • LAŽIMA
 • PREVARAMA
 • MAHINACIJAMA
 • PRAZNIM PRIČAMA!

RECIMO STOP:

 • HULJAMA I PROTUVAMA,
 • PERAČIMA PARA
 • OTIMAČIMA,
 • ONIM KOJI POMAŽU FK CRVENA ZVEZDA, A NE PLAĆAJU POREZ!

RECIMO STOP:

 • URBANISTIČKOM HAOSU!

I podsetimo se šta je dužnost političara.

DUŽNOST POLITIČARA JE DA IZBAVLJA NAROD IZ BEDE I SIROMAŠTVA I BRANI GA OD NASILJA.

OKRENIMO LIST , RECIMO IM ZBOGOM. ZAOKRUŽI 4, SVI ZA ČAČAK

Prethodni članakPremijer Vučević u Čačku: Srbija će uvek biti uz svoje privrednike
Sledeći članakSastanak ministra, malinara i hladnjačara, evo šta je dogovoreno

7 KOMENTARA

 1. Veljo jahao 18 godina i sve drugi krivi.
  Vlajo neradnik, u opštini se kao načelnik zadržavao samo ako nije imao posla kao veštak a i posle kao običan službenik.
  Doktor bio sve i sja za SNS a sad mu ne odgovaraju.
  Ovaj četvrti ne moźe da dovuče ni 4 glasa.

 2. Jooooooj zemljo otvori se!!!!! Veljo Lampek, Radoje, Viki i Vlajo veštak opozicija!!! Ne znam kako bih nazvao nazvao osobu koja glasa za ovu bulumentu.

 3. Ja nikada bolje nisam ziveo a nepljackam , a u vreme zutih sam zajmio pare da prezivim do kraja meseca sada zivim od zarade kao car . Pozdrav .

 4. Dragi Cacani, kladionice su objavile da ova koalicija u Beogradu ne prelazi 1%. Znnaci da u Cacku moze da ima max 2% glasova. Ne bacajte glas na ovakve vec na pravu opoziciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here