SzS Čačak započeo kampanju bojkota republičkih i lokalnih izbora

14
1600

ČAČAK – Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) u Čačku, započeli su danas kampanju bojkota predstojećih izbora i to simbolično ispred Skupštine grada.

Poverenik Demokratske stranke u Čačku, Mirjana Milenković Talović, kaže da je želja da se građanima uputi poziv da se pridruže SzS kada je reč o bojkotu izbora.

Opozicija nema drugi način borbe za poštene izbore nego da ih bojkotuje. Zašto? Zato što je od institucija ove države napravljena jedna loša predstava u režiji predsednika države. On je zauzeo poziciju svih institucija. Slična situacija i na lokalu. Imamo slučaj nedavno završene sednice Skupštine grada gde se o važnim temama raspravljalo sveta par sati, nema rasprave, jednoumlje je na vrhuncu – rekla je Milenković Talović.

Ona očekuje da se u narednom periodu SzS u Čačku proširi, da im se pridruže druge stranke, udruženja, pokreti, kao i pojedinci koji misli isto ili slično kao oni.

U ovom trenutku naši politički programi ne znače ništa, jer živimo u neslobodnoj atmosferi – naglasila je Milenković Talović.

Predsednica Udruženja Makedonaca Astibo u Čačku, Olga Jakšić tvrdi da živimo u državi u kojoj je sve nenormalno, a prijavljuje se kao zlatno doba.

Imamo oči da vidimo, a ne vidimo, imamo uši da čujemo, a ne čujemo. Zato pozivam građane da otvore oči i načulje uši i čuju ono šta govori suprotna strana od vladajuće – izjavila je Jakšić.

Bojkot nije cilj sam po sebi, kaže Aleksandar Tanasković iz Srpskog pokreta Dveri, dodajući da je bojkot samo sredstvo da se dođe do “onih” ciljeva.

Ciljevi su sve ono što običan građanin u suštini želi, da mu mladi ne odu iz zemlje, da imamo veći ekonomski rast, veće zarade, da možemo da planiramo svoje godišnje odmore i kupovine ne preko kreditnih kartice nego preko onoga koliko radimo i zaradimo – istakao je Tanasković.

Prema njegovim rečima, trenutno živimo u imaginarijumu, izmišljenom društvu i zemlji u kojoj predsednik slavi pobede koje nisu pobede, u kojoj se proglašavaju ekonomski uspesi koji su najniži u čitavoj Evropi.

Tanasković je rekao da se premijerka nedavno “istrčala” i rekla da je više od 300.000 ljudi u poslednjih pet godina zaposleno u javnim i državnim službama.

To nije razvoj koji želimo, to nije zemlja koju želimo i zato bojkotom sprečavamo da se i odvoji Kosovo i Metohija od ostatka Srbije, rasprodaju prirodni resursi, ali i zaustavi odlazak mladih. Borićemo se do pravde, slobode, poštovanje ustava i zakona – zaključio je Tanasković.

Izvor: MNA

Prethodni članakPonovo radovi na vijaduktu, saobraćaj se propušta naizmenično
Sledeći članakČačak dobija Naučno-tehnološki park na 3.600 kvadrata i tri etaže (FOTO)

14 KOMENTARA

  1. Beli muko nesrecna tebi je vucko i najveci prosvetitelji zeljko mitrovic i informer isprali mozak i to malo sto si qa imao pa te zalim…

  2. Gosodjo Jaksic da imas oci ti bi videla gradsku biblioteku, dom ucenika, Rimski trg, gradsku rupu, atlesku stazu, ulicu deset, Forvek u Preljini, Viland, hale u Konjevicima i jos pedeset dizalica sirom grada, ali ne vidis od mrznje jer se druzis sa ovom sektom od Dveri.

    • Vidim, gradska biblioteka i dom učenika su projekti vlasti pre SNS-a, znači morali su biti završeni i da su Turci došli na vlast, nema još zaposlenih u Forveku, Bilansu (znači pusta obećanja), a što se tiče Rimskog trga, gradske rupe i atletske staze ne treba raspravljati, jer je vrednost tih investicija tolika da su ih mogli donirati i neki malo bolji domaći privrednici. Dakle vaš učinak u poboljšanju kvaliteta života Čačana i dalje 0 (nula) 😊

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here