Tetoviranje kao umetnička praksa

2
279

ČAČAK – U Galeriji “Risim“ danas u 18 sati biće organizovana diskusija na temu “Tetoviranje kao umetnička praksa u kontekstu izložbe Adama Pantića“.

Na temu tetoviranja i vezi sa umetničkim praksama, ali i o istorijatu tetoviranja kod Srba kao i potrebi za izvođenjem ovog gotovo ritualnog procesa na telu, govoriće učesnici diskusije: Sofija Ružić, ma grafičar i tattoo majstor, dr Adam Pantić, grafičar, redovni profesor na FLU Univerziteta umetnosti u Beogradu, i dr Bojana Škorc, psiholog, takođe redovni profesor na FLU Univerziteta umetnosti u Beogradu, dok će moderator biti Predrag Živković, kustos u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“.

Kakav je pogled umetnika/tattoo majstora na savremeno stvaralaštvo, sa posebnim osvrtom na litografiju? Koji su motivi savremenog čoveka za potrebom da menja izgled svog tela? Da li su oni estetske prirode ili sežu dublje, u kolektivno nesvesno?… samo su neka od pitanja na koja će učesnici diskusije iz različitih perspektiva – majstora/umetnika koji izvodi rad, umetnika/pojedinca koji će ga na svom telu nositi i psihologa koji donosi objedinjeno iskustvo iz prakse, etnologije, narodne umetnosti i istorije, dok se od publike očekuje da doprinese ovom procesu spoznaje na interaktivan način.

Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMali: Konobari više nemaju prava da vas pitaju “keš ili kartica“, moraju da vam daju račun
Sledeći članakPonovo dvocifren broj novozaraženih u Čačku

2 KOMENTARA

  1. Ovi u galeriji ne znaju sta ce od dosade. Juce sade drvee, sutra tetoviraju, izbace wc solje na trg, i to je umetnost. Kao performans. Pogledajte malo sta rade galerije u svetu. Naucite nesto. Primate plate za ove budalastine. Stidite se.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here