Todorović o navodnoj prodaji ulice na Stočnoj pijaci: Dezinformacije, da ne kažem gluposti

12
1158

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović okarakterisao je kao dezinformacije tvrdnje pojedinih lidera čačanske opozicije da je Grad Čačak prodao deo ulice uz stočnu pijacu u naselju Sajmište.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke i kandidat za gradonačelnika Čačka Aleksandar Radojević izjavio je ranije da Čačani ne mogu da dođu na veliku kvantašku pijacu sa obe strane kako je bilo decenijama, “već su kupcu placa prodali i ulicu tako da je kupac placa sada ogradio i ulicu“.

Todorović, s druge strane, ističe da je prodaja gradskog zemljišta obavljena na javnoj licitaciji na najtransparentniji mogući način.

 • Za tu lokaciju pre tri godine prijavila su se četiri učesnika i ona je sa početnih 43 miliona prodata za 80 miliona kompaniji “Tifani“. Naravno da su ljudi stvorili uslove da grade na tom zemljištu, a napominjem da nikada nije bilo ni predviđeno da u tom delu grada bude saobraćajnica. Molim vas da pogledate detaljni plan tog dela grada i videćete gde su sve saobraćajnice. To što je bilo popločano i što je tu nekada davno bila stočna pijaca, koje odavno već nema, ne znači da je to ulica. To nije ulica. Dakle, te tvrdnje su potpune dezinformacije, da ne kažem gluposti. Ko želi jasno može da vidi planski akt – naglasio je Todorović.

Radojević, pak, u prodaji gradskog zemljišta vidi jedan od generatora urbanističkog haosa u gradu.

 • Urbanistički haos se širi celim gradom. Naravno da nisu nikoga pitali niti se u gradu vodi rasprava o bilo čemu, sve se odluke donosi u manjem krugu ljudi. Ova lokacija je prodata u sklopu veće rasprodaje gradske imovine i svi smo to slučajno primetili. Sve što su zamislili oni su to i prodali – naveo je Aleksandar Radojević.

Aktuelni gradonačelnik ponovio je da grad rasprodaje imovinu za koju se procenjuje da je nepotrebna, kako bi u svojinu pribavio ili investirao u objekte koji su neophodni za funkcionisanje lokalne samouprave.

 • Pribavili smo u svojinu zgradu “Halk banke“ za 1,65 miliona evra i tu smo smestili Centar za socijalni rad, Gradsku stambenu agenciju i još nekoliko uprava i institucija. Kupili smo i zgradu “Jugobanke“ za 912.000 evra. Plan je da u prizemlju i na prvom spratu te zgrade bude premešten deo za upravne poslove Policijske uprave Čačak, da bi sadašnju malu zgradu PU Čačak pribavili u naše vlasništvo i pretvorili je u stalnu postavku Muzeja Nadežde Petrović. U svojinu grada pribavili smo i ogromne površine koje su neophodne za saobraćajnice i javne ustanove kao što je Zdravstvena stanica u Ljubiću i sve ono što je planskim aktim predviđeno za javnu svojinu. Ono što nije planskim aktom predviđeno za javnu svojinu, već za komercijalne delatnosti, dajemo na licitaciju. Sve je javno i transparetno – naglasio je Todorović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJuniori Borca bili blizu trijumfa protiv lidera, ali Mega ipak ostala jedina neporažena ekipa
Sledeći članakFaktor Malina u istorijskoj sezoni Čačka 94

12 KOMENTARA

 1. Ove sramote oko prodaje gradskih parcela u korist interesa pojedinaca je tolika sramota, da samo onima koji su u tome je u redu. Šta dobijaju građani od prodaje gradskih parcela? Čemu izgradnja tih zgrada, kada je toliko manji broj stanovnika, sem pranja para i bogaćenje pojedinaca. U istoriji će biti zabeležena ove sramote. Da li normalan čovek može da proda parkinge pored hotel Morave, preko puta škole, par kafića, u naselju Kolonija gde su stare zgrade koji nemaju parkinge ili pored KMN u Aveniji. Pogledajte na šta to liči oko KMN je do sada bio problm parkiranje( bukvalno kolima ne može da se prođe. Sada bukvalno su svi parkirani na trotoaru i sada je jedna traka ulice , isto i zgrada na uglu sa Bulevarom, umesto 4.trake(na samoj raskrsnici) sada su dve. Pogledajte na šta liči parkiranje prilikom veselja u hotel Moravi po trotoarima na livadici , u blatu, po drugim ulicama,… Da ste zasadili po par drva i ništa drugo na svim tim lokacijma više bi ste uradili, da ne pričamo o parkinzima , sporskim halama, parkićima, igralištima,… Šta reći za baštu 1.maj koja je privatna odavno i na šta će ličiti nekadašnja bašta sa velikim brojem stabala, biljaka,…toliko betona, a sa druge strane kupuju parcelu za bazen od instituta, za koji se već 3.godine najavljuje početak radova. Poslednje obećanje uzima Opština kredit od 8.miliona i,… na šta nam liči Borčeva hala, ko još misli da treba renovirati bez parkinga, dodtnih sadržaja, … sa ovakvom košarkaškom istorijom i rezultatima i sada , samo obećanja ,… Poslednju veću parcelu( bivši stočni pijac) je grad prodao i to je to. Kako će u narednom peridu da se grad betonira je samo pitanje, a jedno je sigurno ništa za gračane od gradskih parcela

  • Kome pričaš sve ovo? Botovi primaju platu da hvale i sve odobravaju. Zašto nije gotov Muzej košarke kada je prošao rok dva meseca? Zašto se kasni sa izgradnjom vidikovca kada je sve idealno? O roštilju, spratu, padu visećeg mosta, treba da se bave pravosudni organi koji to ignorišu. Pa, njima se srušio most i oni to predstavljaju kao svoj uspeh.

  • Lupetanje, lupetanjeeeee. Prijatelju Imas mnogo vremena. Ne radis, cim pises roman na portalu. Svasta si napisao, nista rekao nisi. Samo suve floskule. Mnogo si ljut, besan. E ako ti je sada lakse drago mi je. Posluzilo ti je kao terapija. Uspesna.

 2. Sta I kome se pravdate Gradonacelnice? Pustite ih neka pricaju. Cim se nesto radi eto teme za price, nagadjanja, traceve. Nadrastite to. Imao bih poslovica na tu temu ali je ovo ozbiljan Portal.

   • Ti da si se pitao još bi tri sprata narasla, verovatno si mnogo ljubomoran pa glumiš poštenje. Koga bre još interesuje sprat na Sutjesci???

    • Cisto glupiranje. Truca kako kome sta padne na pamet. Juce behaton, rostilj, danas bioskop Sutjeska koji je prelep objektat. Nekako se gleda sa Institutom za vocarstvo.. Lepi, beli cisti. More, grad nam je prelep,
     opran.

   • Pa sta? U cemu je problem? Ne brinite se vi. Nista nije uradjeno protivzakonito. Jedino sto smeta zlobnicima, ogranicenim, ne znaju sta ce sa sobom od besa.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here