Todorović obišao regionalnu deponiju “Duboko“ u kojoj danima bukti požar

8
648

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i pomoćnica gradonačelnika zadužena za zaštitu životne sredine Marjana Petronijević obišli su u subotu regionalnu deponiju “Duboko“, na kojoj još uvek nije ugašen požar koji bukti duže od nedelju dana.

Prema njegovim rečima, JKP “Komunalac” iz Čačka obezbedilo je ispomoć i cisterne sa vodom kako bi se doprinelo rešavanju ovog problema, koji je zajednički za sve korisnike regionalne deponije.

  • U JKP “Duboko” održan je sastanak koordinacionog tima na kom su definisani dalji pravci delovanja radi što efikasnijeg rešavanja problema požara na deponiji. Preduzete su sve odgovarajuće mere kako bi se ublažile posledice i obezbedila sigurnost građana, a svi prisutni su se složili da je jako važna uključenost svih relevantnih instutucija u rešavanje ove situacije – naveo je Todorović.

Ministarka Irena Vujović juče je sa javnošću podelila da je objavljen međunarodni tender za izvođača koji bi trebalo da sanira ovu deponiju, izgradi njeno telo, biogasno postrojenje i da izvrši stabilizaciju terena na kom se deponija nalazi, a Grad Čačak će, zajedno sa ostalim gradovima i opštinama osnivačima RCUO “Duboko” preuzeti pripadajući deo obaveza u cilju ostvarenja ovog cilja u što kraćem roku.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGrupa građana Ivana Ćalovića kod notara overila izjavu da neće biti postizborne saradnje sa SNS
Sledeći članakDveri pozvale čačanske televizije da organizuju predizborne debate

8 KOMENTARA

  1. Ivana, on je plaćen da rešava probleme a ne da ih izaziva probleme tako što nestručne ljude postavlja za direktore. Tek će te videti šta su problemi ako proguraju onog malog slina Stevanića da bude gradonačelnik. Gde li sve nalaze retarde da vode ovaj grad i zašto se gradonačelnik ne bira na ime i prezime.

  2. Odgovorno od strane gradonačelnika da poseti susednu opštinu u kojoj postoji problem, a taj problem povezan je i sa našim gradom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here