Trojica košarkaša čačanskih klubova na pripremama U15 i U16 reprezentacije Srbije

4
882

ČAČAK – U dvorani “Vizura sport“ u Zemunu počeo je mini kamp KSS na kome će do 4. juna biti provereni potencijalni kandidati sa šireg spiska U15 i U16 muške reprezentacije Srbije.

Foto: KSS

Na spisku reprezentativaca u selekciji za igrače mlađe od 16 godina (U16) nalaze se dvojica košarkaša Borca – plejmejker Uroš Ivković i centar Vasilije Stojić. Ivković (2006. godište) je bio član kadetskog tima Borca koji je osvojio titulu vicešampiona Srbije, dok je godinu dana mlađi Stojić osvajač srebrne medalje na državnom prvenstvu i u konkurenciji kadeta i u konkurenciji pionira.

U16 reprezentacija; foto: KSS

Na pripreme U15 selekcioje pozvan je plejmejker čačanske Mladosti Petar Radović (2007. godište).

U15 reprezentacija; foto: KSS

Mladi igraći će imati šest treninga kao proveru trenutnih mogućnosti, statusa i konkurentnosti za reprezentativne selekcije.

Ovog puta nisu pozvani svi kandidati za U15 i U16 reprezentaciju, nego većinom igrači koje do sada nismo imali prilike da proverimo zbog povreda, bolesti i iz drugih razloga… Nakon svih ovih provera, stručni štabovi dve reprezentacije zajedno sa mnom doneće odluke o konačnim spiskovima i kandidatima za glavne pripreme – objašnjava koordinator mlađih muških reprezentativnih kategorija i trener U16 nacionalnog tima Aleksandar Glišić.

U15 reprezentacija će u julu imati krartkotrajne pripreme za EJOF (Evropski olimpijski festival mladih) koji je na programu od 24. do 30. jula 2022. u Banjskoj Bistrici u Slovačkoj

U16 nacionalni tim će se tokom jula i početkom avgusta pripremati za Evropsko prvenstvo A divizije koje se održava od 12. do 20. avgusta 2022. u Skoplju.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNove cene goriva: Dizel i benzin još skuplji
Sledeći članakAko je neko bio ravan Radmilu Mišoviću, onda je to bio on – Tomislav Đelošević Ćamila

4 KOMENTARA

  1. Decaci koji su pozvani nisu cacanska deca,ako se me varam?Osim Radovica. Da li je moguce da u toj generaciji nije bilo kvalitetne cacanske dece?Vrlo zanimljivo.

    • Jel su ti tata i deda i pradeda oni bas bas iz Cacka ? Da nisi i ti malo sisao sa Jelice. I ako su predci bas Cacani, jesu tu iz centra, posto ima bas dosta tih Cacana gde sve generaciju vuku iz centra grada.

    • Čim igraju u Borcu, Mladosti ili Želu to su čačanska deca. Dosta više tih seljačkih fazona isfustriranih roditelja ili trenera.

  2. Čačanska košarka je na dobrom putu.Opštinari treba da traže pomoć države SRBIJE za izgradnju nove hale za najmanje sedam hiljada sedećih mesta.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here