Turneja “Slobodne zone“ u Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“, biće prikazano sedam filmova

0
92

ČAČAK – U Umetničkoj galeriji “Nadežda Petrović“ od ponedeljka do nedelje (13. do 19. maja) biće prikazani filmovi sa Turneje “Slobodne zone“

Turneja “Slobodne zone“ u okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovije dokumentarne i igrane filmove koji su bili izuzetno zapaženi na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji pokrivaju širok spektar društvenih, ekonomskih i političkih problematika, a kvalitetom su u vrhu filmskog stvaralaštva.

Čačanska publika imaće priliku da pogleda sedam filmova među kojima su dva dobitnika nagrada ovogodišnjeg izdanja Filmskog festivala “Slobodna Zona“. Film “Rana oklevanja“, dobitnik nagrade u Regionalnoj selekciji – Horizonti Balkana, kao i film “Sokolovo jezero“, dobitnik nagrade u selekcij Prva dva koraka.

Na repertoaru ovogodišnje turneje naći će se i drugi deo triologije reditelja Kristijana Pecolda, film “Crveno nebo“, film-esej “Draga Fiona“ vizuelne umetnice Fione Tan koji povezuje njenu porodičnu istoriju sa kolonijalnom istorijom Holandije. Film “Zlo ne postoji“ prati preokrete u život Takmuija i njegove ćerke Hane kada grupa investitora dođe u njihovo selo da započne novi veliki projekat.

Dokumentarni film “Neizbrisiva sećanja“ čini seriju kućnih snimaka koji prate napredovanje Alchajmerove bolesti čileanskog novinara Augusta Gongorija. Film na uzbudljiv i dirljiv način povezuje zajedničku prošlost Augusta i njegove supruge sa brunom i tragičnom istorijom Čilea. “Džoana Baez: Ja sam buka“ je dokumentarni film o legendarnoj pevačici i aktivistkinja Džoani Baez, koja se iskreno i beskopromisno kroz muziku i ogroman porodični arhiv osvrće na njenu 60 godina dugu karijeru.

Raspored projekcija u Čačku:

Ponedeljak, 13. maj u 20h – Zlo ne postoji

Utorak, 14. maj u 20h – Draga Fiona

Sreda, 15. maj u 20h – Crveno nebo

Četvrtak, 16. maj u 20h – Neizbrisiva sećanja

Petak, 17. maj u 20h – Rana oklevanja

Subota, 18. maj u 20h – Džoan Baez: Ja sam buka

Nedelja, 19. maj u 20h – Sokolovo jezero

Beldocs odbrojavanje:

Ponedeljak, 20. maj u 20h – Zemlja je plava kao pomorandža

  • Ne propustite priliku da pogledate vrhunske angažovane igrane i dokumentarne filmove uz razgovore u prijatnom i već prepoznatljivo filmskom ambijentu Umetničke galerije “Nadežda Petrović “. Dobro došli – poručuju iz UG “Nadežda Petrović“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakLetovanje na kredit – izbor ili moranje
Sledeći članakU toku izgradnja sportskog terena u Miokovcima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here