U čačanskoj bolnici 13 životno ugroženih kovid pacijenata

5
2141

ČAČAK – U paviljonima čačanske bolnice koji su pretvoreni u kovid odeljenja trenutno je hospitalizovano 155 pacijenata. Juče u isto vreme bilo ih je 152.

U respiratornom centru, gde leže bolesnici sa teškom kliničkom slikom, trenutno se nalazi 13 pacijenata, od čega je njih devetoro na respiratoru.

U toku današnjeg dana, u prijemno-trijažnoj ambulanti pregledano je 26 pacijenata. Juče je evidentirano 39 pregleda, ali treba napomenuti da je broj pregleda za dane vikenda uvek manji.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU bolnici preminula dva kovid pacijenta iz Čačka i Ivanjice
Sledeći članakTurističke agencije u veoma teškoj situaciji, očekuju pomoć države

5 KOMENTARA

    • U utorak je bila stagnacija pacijenata, u sredu skoro pa smo mogli odahnuti, u četvrtak uvodi se plava hala, juče troje preminulo…. Neka se dogovore šta se dešava.

      • Da li je moguće da neko ni posle pet meseci epidemije nije naučio osnovne stvari? Plava hala je kao privremena bolnica uvedena za svaki slučaj, zlu ne trebalo. Verovatno u nju neće ni biti primani pacvijenti. Što se tiče umrlih, umiru ljudi koji se već neko vreme nalaze na respiratoru, to nema veze sa stagnaciojom, porastom ili smanjenjem broja pacijenata. Kada je dr Luković govorio da je bolja situacija mislio je na broj pregleda u ambulantama, a to je osnovno merilo. Da li je moguće da neko to ne može da shvati? Ti Gorane izgleda navijaš da ima što više umrlih i obolelih da bi u svojoj zlobi mogao nekoga da kriviš. Žalosno.

        • Da sam se ja pitao ne bih dozvolio utakmice sa publikom, veselja, mitinge, turnire,… i moraš priznati da bi bilo manje zaraženih i preminulih. E, sada vidi ko je sve to dozvolio i ko je, zarad vlasti, povećao broj zaraženih i preminulih. Sada skidaju krivicu sa sebe, baš kao i ti što optužuješ mene za nešto što nije istina. Istina je da su oni znali da će se virus vratiti ali su ćutali.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here