U Čačku otvoren festival “Robotika i veštačka inteligencija – korak u budućnost“

0
290

ČAČAK – Festival „Robotika i veštačka inteligencija – korak u budućnost“, u organizaciji Udruženja profesora informatike i tehnike (UPIT), svečano je otvoren u ponedeljak, 25. septembra, u prostorijama Startap centra u Čačku

Festival, koji će trajati sve do subote, 30. septembra, finansijski je, kroz Javni poziv, podržao Centar za promociju nauke, dok je prostor za održavanje manifestacije pružio Naučno-tehnološki park Čačak. Ovim povodom, rukovodilac Sektora za izdavaštvo i medijsku produkciju Ivan Umeljić posetio je Čačak i na svečanom otvaranju pozdravio sve prisutne, uz komentar da će CPN nastaviti da podržava ovakve inicijative.

Gosti Festivala u Čačku biće FLL Lego i Muzej „Nikola Tesla“ iz Beograda, a prvi put deca sa Kosova i Metohije (OŠ „Desanka Maksimović“ iz Kosovske Kamenice) imaće priliku da prisustvuju jednom ovakvom događaju i upoznaju se sa svojim vršnjacima iz drugih delova Srbije. Tokom svih pet dana festivala, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o inovacijama u oblasti veštačke inteligencije, a talentovani đaci će kroz praktične vežbe moći da demonstriraju stečeno znanje. Već prvog dana, svako ko je prisustvovao otvaranju, mogao je da vidi učeničke radove: maketu pametne kuće, pametnu vetrenjaču, naočare za slepe i slabovide, humanoidnu robotsku ruku i mnoge druge eksponate.

Izvor: Centar za promociju nauke

Prethodni članakOdržana Skupština Humanitarnog fonda crkvene opštine Preljina
Sledeći članakŠta predviđa nova Nacionalna strategija o saobraćaju: Ozbiljan zaokret ili spisak lepih želja?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here