U Čačku u oktobru 3.395 novozaraženih, 11 odsto više nego u septembru

4
664

ČAČAK – Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Čačku je tokom oktobra zvanično potvrđeno 3.395 novih slučajeva zaraze koronavirusom. To je za 383 novozaraženih više nego što ih je bilo u septembru.

Tokom ova dva meseca ukupno je registrovano 6.407 novoobolelih. Treba istaći da se radi isključivo o slučajevima koji su prošli kroz zvaničan zdravstveni sistem, odnosno o osobama kojima je infekcija potvrđena testiranjem u laboratorijama Doma zdravlja ili Opšte bolnice.

Pretpostavlja se da je broj novih slučajeva korona zaraze kudikamo veći, jer se značajan broj građana sa simptomima bolesti javlja lekarima koji imaju privatnu praksu, a laboratorijske analize rade u privatnim laboratorijama.

Pa ipak, i pored većeg broja novootkrivenih slučajeva zaraze, broj hospitalizovanih pacijenata na kovid odeljenjima je smanjen. Poslednjeg dana septembra na bolničkom lečenju je bilo 187 bolesnika, a 31. oktobra njih 136.

Tokom oktobra meseca od posledica kovid infekcije u čačanskoj bolnici preminule su 72 osobe iz Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakNa pet lokacija u Čačku posađena 372 stabla
Sledeći članakU školu se ide do petka, potom sledi devetodnevni raspust

4 KOMENTARA

  1. Brojke su dakeko gore na nivou Srbije, to je Dr Kon rekao. I to 3 puta….ako je 99% od njih nevakcinisano, to znaci da smo ostali mi odgovorni i vakcinisani i da je gotovo sa tezim oblicima bolesti iumiranjem. Ja cvrsto verujem da smo pobedili koronu. Jedva cekam 4.dozu!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here