U Gradsku biblioteku stiglo 2.000 novih knjiga

0
148

ČAČAK – Paketi puni novih knjiga domaćih izdavača uveliko stižu u Gradsku biblioteku Čačak. Kroz otkup Ministarstva kulture za 2019. godinu nabavljeno je oko 2.000 publikacija u vrednosti preko milion dinara.

Nabavka je žanrovski raznovrsna i namenjena svim kategorijama i uzrastima – od knjiga za decu pa do naslova za odrasle čitaoce. Aktuelna dela srpske poezije i proze obogatiće police Biblioteke, ali i popularni trileri i romansirane biografije, porodične sage i avanturistički romani svetski poznatih pisaca.

Za sve one koji vole da proučavaju istorijski važna pitanja ili teme iz oblasti psihologije, religije, filozofije, nauke i umetnosti dobro štivo mogu pronaći u Odeljenju stručne knjige i referensne građe.

Mališani, u Odeljenju za decu i mlade, mogu da uživaju u novim domišljatim ilustracijama priča „Kad porastem biću…”, „Čak i čudovišta peru zube”, „Družina uličnih mačora” i mnogim drugim. Za starije dečake i devojčice nabavljene su knjige različitog sadržaja, a neki od naslova su „Neočekivana letnja avantura”, „Odrastanje jedne klinke” i „Kako se smeju devojčice”.

O istoriji srpske crkve iz pera Čačanina Jelisija Andrića, književnom portretu pisca Vladana Matijevića, leksikonu saradnika lista „Politika” korisnici Biblioteke, između ostalog, mogu da pročitaju u Zavičajnom odeljenju.

Trećina nabavke je predviđena i za ogranke te će naši čitaoci u Zablaću, Mrčajevcima, Prijevoru i Preljini moći da se služe obogaćenim knjižnim fondom.

Izvor: GB “Vladisalv Petković Dis“

Prethodni članakDarko Rajaković, Čačanin u NBA: Borac mora da bude stalni učesnik ABA lige
Sledeći članakDr Luković: Za poslednjih deset dana samo dvoje novozaraženih u Čačku, polazak u školu epidemiološki rizik

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here