U ponedeljak svečano otvaranje novih prostorija Centra za socijalni rad u bivšoj zgradi Čačanske banke

10
2373
Nove prostorije Centra za socijalni rad nalaziće se u nekadašnjoj upravnoj zgradi Čačanske banke

ČAČAK – Sutra će biti otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad u Čačku. Ova ustanova će sada biti smeštena u nekadašnjoj upravnoj zgradi Čačanske banke, sada Halk banke, u strogom centru grada, u Pivarskoj ulici broj 1.

Zaposleni će sa tri lokacije na kojima su do sada bili smešteni preći u jedinstven prostor površine 800 kvadratnih metara.

Na korišćenje dobijaju suteren, gde će biti smeštena arhiva, prizemlje i čitav prvi sprat.

Centar za socijalni rad na ovaj način dobiće i takozvanu sobu za kontrolisano viđanje, koju do sada nisu imali, opremljenu po standardima (panik taster, video nadzor), salu za edukacije i sastanke i 27 kancelarija.

Grad Čačak je postao vlasnik poslovne zgrade Halk banke 30. oktobra prošle godine. Za kupovinu objekta na eksluzivnoj lokaciji izdvojeno je 1.687.318 evra. Zgrada ima ukupnu površinu od 3.139 kvadrata.

Halk banka je od Grada uzela u zakup, na period od deset godina, deo prizemlja i deo podruma gde se sada nalaze šalter sala i sefovi.

Zakupnina za taj period iznosi 530.232 evra, što je praktično i prva od tri rate za isplatu zgrade.

Shodno Ugovoru, ostale rate će Grad isplatiti u naredne dve godine i to drugu ratu u iznosu od 572.232 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, u roku od 12 meseci, a treću u iznosu od 584.852 evra, u dinarskoj protivvrednosti u roku od 24 meseca od dana overe Ugovora.

Svečanom otvaranju novih prostorija Centra za socijalni rad prisustvovaće ministarka za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Mrčajevcima održan protest zbog oduzimanja zemlje i iskopavanja litijuma
Sledeći članak“Y? Project“, film o putovanju “jugom“ u Ameriku, u Galeriji “Nadežda Petrović

10 KOMENTARA

 1. Al se neko tali……
  Za toliki novac su mogli kulu napraviti.
  Zar nije objekata nekadasnje firme 1.oktobar mogao za male pare da se obnovi I da imaju svoje objekata.
  Ugovor na 10.godina,kome ide 20 posto.

  • 500 evra kvadrat u strogom centru grada? Sa koje li si ti čuke sišao? Jel bi pristao da prodaš staan za 500 evra po kvadratu? Ne bi, rekao bi da je malo. Kakav si pokvareni ljakse.

    • Jefitiniji kvadrat stana nego kvadrat poslovnog prostora na ekskluzivnoj lokaciji? Ahahahahahahaha. Jeftinije kvadrat na Ceraku nego u Knez Mihajlovoj? U Bronksu nego na Menhetnu? Na čemu si ti, prijatelju? 🙂

 2. Zašto dolazi Darija kada ministarstvo nije odvojilo ni dinar za zgradu, sve će da plati grad. Dolazi da je snime za TV pa da se onda hvale na RTS i Pinku. Muka mi je od partijskih dup….uvlakača i dup…lizaca.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here