U rekonstrukciju elektromreže na teritoriji Čačka do kraja godine biće uloženo više od milijardu dinara

2
253

ČAČAK – Do kraja ove godine u elektroenergetski sektor na teritoriji Čačka biće uloženo 1,026 miliradi dinara, najavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Investitori su “Elektroprivreda Srbije“ i “Elektromreža Srbije“.

Prema Todorovićevim rečima, neki od radova su već u toku, a svi bi trebalo da budu završeni do kraja tekuće godine.

Gradimo dve trafostanice jakog napona, 35/10 kV, jedna je u Mrčajevcima, a jedna u Pakovraću. Vrednost trafostanice u Mrčajevcima je 280 miliona dinara, dok priključni vodovi koštaju 60 miliona. Trafostanica istih karakteristika u Pakovraću košta takođe 280 miliona dinara. Dakle, samo ove dve koštaju 560 miliona. Priključni vodovi u Pakovraću koštaju 20 miliona. Kablovi za 35/10 za Konjeviće, Preljinu, industrijske zone CER, Remont i celu Atenicu su 230 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Čačka nakon sednice Gradskog veća.

On je istakao da je za rekonstrukciju postojećih 10 kV kablova izdvojeno 90 miliona dinara, kao i da će postojeća trafostanica u Mrčajevcima, takozvana “Kula“ biti uklonjena sa trotoara i zamenjena novim tipom trafostanice u vrednosti od 12 miliona dinara.

Zamena portalne trafostanice na vašarištu košta osam miliona dinara, Protića bunar u Trnavi takođe 12 miliona dinara. Nova trafostanica na gradskom bedemu 15 miliona dinara. Na ove tri lokacije radovi su već završeni. Predviđeno je i dosta drugih radova na elektro mreži u ukom+pnoj vrednosti od 29 miliona dinara u Ostri, Vapi, Milićevcima, Ježevici, Vrnčanima, Potok Ostra, Kula 1, Viljuša 1, donja Ježevica. Sa ovim ogromnim ulaganjem umnogome ćemo popraviti energetsku situaciju na celoj teritoriji grada Čačka, a u planu nam je da naredne godine radimo još jednu 35/10 trafostanicu u Konjevićima. Sa ovim investicijama rešavamo konačno elektro snabdevanje u Mrčajevcima i 14 okolnih mesnih zajednica, a naravno i u Parmencu, Pakovraću, Riđagama, Ovčar Banji, Međuvršju i Beljini – rekao je Todorović.

On je naglasio da je Grad Čačak tokom proteklih pet godina radio na izdavanju odgovarajućih dozvola za ove lokacije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBranimir Brstina: Mija Aleksić mi je bio jedan od profesora, a da to nije ni znao
Sledeći članakIzabran novi predsednik Foruma privrednika Čačka

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here