U subotu se u Prijevoru održava jubilarna deseta “Gulašijada“

1
600

ČAČAK – U subotu, 1. juna sa početkom u 11 sati, u Prijevoru će svečanim kulturno – umetničkim programom biti otvorena 10. jubilarna “Gulašijada“.

Manifestacija iz godine u godinu okuplja veliki broj takmičarskih ekipa i posetilaca, ne samo iz Srbije već i inostranstva, a od prošle godine nosi i titulu “međunarodnog takmničenja u pripremi gulaša“.

Zainteresovane takmičarske ekipe se mogu prijaviti putem mail-a gulasijada@gmail.com i telefona 064/26-29-844 ili direktno kod organizatora najkasnije do subote 01.06. u 9:30h.

Međunarodni žiri ocenjivaće gulaš po propozicijama takmničenja od svinjskog i junećeg mesa i revijalnog dela u pripremi gulaša od drugih sastojaka i vrsta mesa izvan propozicija.

  • Odbor Udruženja „Gulašijade“ je doneo odluku da se svake godine kroz program ove manifestacije, promovišu porodične vrednosti, sport za decu i omladinu, aktivnosti Crvenog krsta i dr. pa će i ove godine program biti prilagođen najmlađima. Na stadionu FK Prijevor biće održan turnir u malom fudbalu na dva terena, pionira do 9 i 10 godina. Do sada je prijavljeno 16 ekipa iz Beograda, Čačka, Gornjeg Milanovca i Kraljeva – navode organizatori.

Manifestaciju su podržali Grad Čačak, Turistička organizacija Čačak, MZ Prijevor i mnogobrojni prijetelji manifestacije.

Gostima i takmičarima obratiće se Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, koji će proglasiti početak takmičenja u pripremi gulaša.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZavetnici Čačak: Posle izbora 2. juna slavićemo pobedu budućnosti našega grada
Sledeći članakSvi za Čačak: Glas za Radojevića, Ilića, Papića i Petkovića je glas za početak zavođenja vladavine zakona u Čačku

1 KOMENTAR

  1. Evo zašto još možemo reći da je gradonačelnik Milun najbolji, podržaće manifestaciju koja se organizuje iz godine u godinu, gde se ljudi okupljaju da bi se družili i uživali.svaka čast gradonačelniku na podršci.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here