Ukupno 27 godina zatvora članovima narko grupe, Čačanin oslobođen optužbi

2
2654

ČAČAK – Vuk Popović, Obren Markešević, Zoran Božović i Miodrag Otović, osuđeni su danas u Višem sudu u Beogradu zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Popović i Markešević su dobili po šest godina, Božović osam godina zatvora, a Otović je osuđen na sedam godina i 10 meseci, kao i novčanu kaznu, javlja Nova.rs.

Otoviću se na teret stavljaju dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija te ga je sud osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina i 10 meseci i na novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara koju je dužan da plati u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude.

Okrivljeni Čačanin Dalibor Trnavac, te Vuk Popović, Obren Markešević, Zoran Božović, Miljan Kenjić i Miodrag Otović oslobađaju se određenih optužbi:

Okrivljeni Trnavac Dalibor da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično delo pranje novca – prenela je Nova.rs.

Okrivljeni Vuk Popović i Obren Markešević da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo pranje novca. Okrivljeni Zoran Božović i Miodrag Otović da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a okrivljeni Miljan Kenjić da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga – saopštilo je tužilaštvo.

Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Osim Trnavca, Čačanin je i Obren Markešević.

Izvor: Nova.rs, Morava info

Prethodni članakPremijera monodrame o Tanasku Rajiću “Vetar i zastave“
Sledeći članakBalerine iz studija “Adagio AS“ zablistale u Beogradu

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here