Velike nevolje osmaka: Satima nisu mogli da se uloguju na sajt, deca preživljavaju još jedan stres

0
263

ČAČAK – Test iz matematike na probi male mature onlajn, kao i prethodnog dana kada se polagao test iz maternjeg jezika, zadao je velike muke učenicima osmog razreda. Posebne teškoće imali su osmaci iz zapadne Srbije, koji satima nisu mogli da, zbog problema na sajtu mojaucionica.gov.rs, se uloguju na platformu.

Kako su nam se požalili roditelji osmaka, deca su pokušavala iznova i iznova da reše test, ali bi “stranica uvek prijavljivala različite greške”.

Dete je počelo da rešava test i na pola je sajt prestao da radi. Sve je stalo. Posle pola sata se sajt “otkočio”, pa je nastavio. Ali onda, kada je završio test, nije bilo evidentiranih odgovora… Deca su pretrpela veliki stres, non stop su u međusobnom kontaktu. Svima se isto dešavalo. Nastavnici su nemoćni. Pored cele ove situacije koja nas je snašla sa epidemijom, deca preživljavaju još jedan neophodan stres. Zar je moguće da neko ne može da napravi valjanu platformu i da se bez problema obavi testiranje – ispričala je majka osmaka S. T. iz Čačka.

Pojedini čak nisu mogli uopšte da se prijave na sajt satima. Neki učenici su odustali od testiranja kivni na Ministarstvo prosvete, jer im, kako ističu, omogućilo neometano rešavanje probne mature.

Kako će polagati maturu? Deca su preplašena. Ovo je prekardašilo svaku meru – stav je većine roditelja koji su “osuli paljbu” po tvorcima sajta na brojnim društvenim mrežama.

Roditelji ističu i da su pokušavali da se obrate na telefon za prijave smetnji, koji je ostavljen na sajtu, ali on je nedostupan.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakIz SC “Mladost“ odgovorili Dverima: Evo kako će nakon rekonstrukcije izgledati gradska plaža (VIDEO, FOTO)
Sledeći članakDveri o projektu SC “Mladost“: Šeme i kombinacije kao predizborni marketing

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here